Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ilian ivanov - специалист
Здравейте! Вижте как е сглобен този флекс.

Изображение

Колега напусна и понеже му се водеше го върна сглобен по този начин и без четки.Като му сложих четки гръмна :cool:
Понеже е отлепил лепенката, търсих по снимка и ми излезе този модел, който ми изглежда същия обаче завъртян.Та си мисля че го е разглобявал по някаква причина и после го е сглобил погрешно.Това са снимки от нета на модела според мен и как изглежда.

Изображение
Изображение

Та въпроса ми е възможно ли е от това да гърми или е тотална щета.Иска ми се да си го възстановя, че ми беше удобен, ама дали си струва :?
kozl - майстор
А ти как му сложи четките без да го разглобяваш? И можеш ли да определиш какво е гръмнало?
Може да е късо от посукани проводници и ел.двигателя да не е засегнат. Ротора върти ли се или е запекъл?
ilian ivanov - специалист
kozl написа:
А ти как му сложи четките без да го разглобяваш?
Ха сега де :? Един съсед му слага четките и май ще се окаже че той така го е сглобил, а не колегата.Да ме извинява ,че го обвиних.Включи го през лампа.Лампата светна и шлайфа гръмна откъм четките.Иначе ротора си се върти.Утре като ида на работа ще се занимая с него.Как да разбера ротора и статора дали са повредени.Не видях нагорели намотки.

Тема "Флекс Еinhell 850W" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: