Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги.
Разлепиха ми се част от плочките на терасата,като лепилото е останало на гранитогреса.Ходих,до борсата от където го купих,но вече не го потдържат.Въпроса ми е мога ли да изчистя лепилото от гранитогреса ,бързо,лесно и безаварийно.
Hoвoceлckи - майстор
Предлагам ти план "Б": без да чистиш лепилото мажеш С200. Притискаш и изчакваш 48часа. Почисти идеално цимента преди това.
chapara - майстор
Предполагам от долу е останала черната рулонна хидроизолация. Нещата са тотално оплескани. В/у нея ако няма армирана замазка поне 3-4 см нищо не може да задържи. Предполагам че нямаш място за такава защото ще запушиш дупките за конденз на дограмата. Сега са се разлепили "N"на брой плочки, след още една зима ще са "TOTAL"разлепени. Влизаш в страшен филм ако е така както съм го описал. Иначе чистене с флекса. Аз обаче не бих си загубил времето на фона на цените на плочките :wink:
Hoвoceлckи - майстор
frangov72 написа:
Ходих,до борсата от където го купих (гранитограса),но вече не го потдържат.
Ако ни го покажеш, може някой да подскаже нещо ... Добре е наистина да провериш дали няма още отлепени плочки. Има малка вероятност само тази (и някоя друга около нея) да са лепени след като е изтекло "отвореното време на лепилото", та това да е причината, но това наистина е оптимистичния вариант.
Става въпрос за открита тераса,която е 12кв.
шоп - майстор
frangov72 написа:
Здравейте колеги.
Разлепиха ми се част от плочките на терасата,като лепилото е останало на гранитогреса.Ходих,до борсата от където го купих,но вече не го потдържат.Въпроса ми е мога ли да изчистя лепилото от гранитогреса ,бързо,лесно и безаварийно.
Ако правилно съм разбрал, гранитогреса се отлепи и ти търсиш да купиш отново същото лепило?!

Е това не го разбирам:-(

Гранитогрес ако е за външен монтаж трябва да е мразоустойчив и се лепи с висок клас флексово мразоустойчиво лепило. Всяка икономия излиза прескъпа. От доста време се доверявам само на клинкер и ардекс лепило.

+1 към мнението на chapara. По точно и ясно едва ли би могло да се каже. Аз съм опитвал да чистя лепен гранитогрес и на втората плочка изхвърлих всичко и купих нов. Просто не си заслужава труда при нов с цена 10-15-20 лв.м2

Мога само да добавя, че не трябва да се пести и икономисва и от фугиращият материал.
Успехи!
Значи,въобще да не си губя времето,ами да го изхвъля и да търся подобен на цвят гранитогрес и задължително нови майстори.
chapara - майстор
Предполагам от долу е останала черната рулонна хидроизолация? Предполагам че нямаш място за такава защото ще запушиш дупките за конденз на дограмата??

В отговора ми имаше и няколко въпроса!!! Не отговаряйки на тях и без снимков матерял, няма как да получиш компетентно мнение! Питането аз го разбирам така:
-Живея в еди колко си етажна сграда, строена еди кога си, в която имам жилище, към което имам открита(и) тераса(и) с навес или под открито небе, с еди какво си изложение. Прилагам снимков матерял на проблемната тераса за по голяма яснота. (колкото повече и по детайлни снимки, толкова по добре). Преблема се състои в .......еди колко си броя или % разлепени плочи в зоната на сифона, вратата..... По плочките на терасата,като лепилото е останало на гранитогреса. Мисля еди как си, а вие какво ще ме посъветвате.

Малка дискусия и избираш твоето решение :wink:

Колкото по пълен е въпроса, толкова повече мнения ще събереш. Никой няма да седне да ти вади думите с ченгел за да се съдредочи в/у проблема ти . Тука има някои разяснения.
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopi ... 1%81%D0%B0

http://chapara.snimka.bg/details/terasa-h-gora.884355
anidb1973 - напреднал
Здравеи почисти повърхностите от прах и използваи тиокол за външна употреба. Може и да фугираш с него резултата е сигурен.
chapara - майстор
anidb1973 написа:
Здравей, почисти повърхностите от прах и използвай тиокол за външна употреба. Може и да фугираш с него :roll: :-D , резултата е сигурен.
Айди бееее :lol: :-D

Тема "РАЗЛЕПЕН ГРАНИТОГРЕС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: