Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте
Имам проблем със пералнята,когато наглася програма,която и да е,и натисна бутон старт,блокировката на вратата щрака два пъти и заключва здраво но машината не тръгва. Всичко по контролното табло свети и отчита нормално,не изписва грешки. По рано ясно чувах как започва пълненето на вода,сега вече не. Проверих магнетвентилите,в ред са, до тях няма напрежение 220 волта. Проследих проводниците които ги захранват,отведоха ме до три релета в контролната платка. Тук, на този етап не смея да пипам.
Ако бихте могли да ми дадете съвет ще съм ви много благодарен

Прикачен файл

hqdefault.jpg
hqdefault.jpg (11.92 KиБ) Видяна 1787 пъти
gnt69 - майстор
Виж една цедка има на входа на водата преди вентила дали идва вода. Друго винаги преди пълненето има изхвърляне на вода почисти цедката.
проверих,цедката е идеално чиста. Един по един,шунтирах и трите магнет вентила,водата нахлува нормално в съда за перолния препарат...взема го. После като развия дренажната капачка доло,изтича доста вода с перолен препарат
Antonii - майстор
Вижте за студени спойки по платката.
Нашата AEG имаше същите симптоми. След преглед на платката открих студени спойки на едното реле.
След презапояване на съответните спойки всичко си тръгна без проблеми.
gnt69 - майстор
Трябва първо да изхвърли преди да почне да пълни. Развий филтъра и виж какво има вътре.
Junak - майстор
А сега виж дали от ключалката излиза сигнал, че заключването е завършило :?
днес презапоих всичко което можеше да се презапои ръчно...резултат няма.
Преди да стартирам пералнята проверих дали няма останала вода, която да не позволява да започне новото пълнене...нямаше.

а за блокировката на вратата,как мога да проверя дали подава сигнал към платката, че е затворила . Аз съдя по това че на контролното табло не изписва никъкъв код за грешка
krasi92 - майстор
Провери помпата да не изгоряла
Моята пералня е от същата марка,но друг модел и винаги след бутон Start се включва помпата за около 5s. При теб така ли беше преди проблема? А сега как е? При мен таблото е същото като на снимката
Благодаря за помоща приятели,съветите Ви много ми помогнаха. Перралнята проработи след като почистих окислените клеми на колектора на помпата,която впръсква водата в барабана с пране.

Тема "AEG LAVAMAT 74639" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: