Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Green_label - помощник
Привет,

Имам един залепен, изциклен, фугиран и лакиран с полиуретанов лак буков паркет. Паркетът е стар, затова беше пренареден преди да бъде направено гореизброеното преди 5години. До тук добре, но трябваше да е с лак сатен, а тези наклепаха матов завършек. За тези 5години лакът съвсем стана мат. Килими не са ползвани отгоре и няма следи от мебели и тн, само няколко забележки от изпускани по-тежки предмети. Не искам да се цикли, защото няма никаква нужда.

Та въпросът ми е може ли да го матирам допълнително на ръка с шкурка 120 примерно и после да нанеса лак, който да е гланц или сатен? Или това допълнително шкурене е излишно?

В друго помещение имам същия буков паркет лакиран преди 8-9г с воден лак на Бона, истински сатен 3 ръце. Направо не е мръднал, седи перфектен.
Предполагам, че няма как да сложа от водния на Бона върху онзи с полиуретановия, без да има циклене, защото може да се отлюпи от стария лак? :cry:
Полиуретаните на Бона предполагам са със същото качество, но може и да са го развалили с времето, де :?:

Последно - само с шкурене на ръка или с ексцентър може ли да се получи ефектът от изсветляване/грейване или си трябва циклене?

Мерси!
Чираче - майстор
Мисля, че трябва циклене до здраво, и след това завършващите операции. Само трябва предварително да кажете на майсторите какъв трябва да бъде крайния резултат. И, ако Ви задоволява, тогава плащате. Иначе, майстори ментета бол.
Green_label - помощник
Те всички майстори са: "ОК, ясно, няма проблем..."
Иначе разликата между това, което искаш и което се получава се вижда чак на следващия или по-следващия ден.

Не ми се ще да цикля, понеже наистина няма нужда. Ако не намеря вариант, който да ме устройва без циклене, ще си го ползвам още 5-10г и тогава ще го цикля ;)

Тема "Буков паркет от мат към гланц?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: