Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mgbagera - специалист
Здравейте, сложих си комарник на терасата но се оказа че дръжката на вратата опира (когато се затваря) и ще го скъса.
С дървена дограма съм.

Някой има ли идея как да се преправи дръжката или от къде да се закупи по къса дръжка (като перчата)?
torbalan - Дървен философ
Като начало - остави дръжка само от вътрешната страна....

Поне докато измислиш друго решение, няма да скъсаш комарника.
lebendi - специалист
Или скъсяваш дръжката на вратата откъм вратата(ако е възможно),или правиш рамка от ал.кутия и монтираш комарника на нея или пък рамка от летви и пак монтираш на нея.
Перчата дръжка може да ползваш от старо крило от дървена дограма.
Багериста - специалист
Колега аз се занимавам любителски с дограма ,за сега . Отиваш в един склад за профили и си взимаш профил алуминиев кутия 2 на 4 см ,за целта купуваш и 4 сглобки за ъглите . Режеш профила по размер ,сглобките се набиват в профила на така направената рамка залагаш комарника ,купи си едно магнитче и си готов . Имай на предвид да премериш дали имаш място за тази рамка ширината както казах (написах) е 2см А 4-те см отхвърлят разстоянието и дръжката не опира никъде . Надявам се че си ме разбрал.Профила е на 6 метра така че ще ти стигне.УСПЕХ.
nanobanano - специалист
Каква е цената на 6 метровия профил и на сглобките?
Багериста - специалист
Зглобките са по 20,30 ст бройката а профила е около 2 кг по 6-7лв .Магнитчето или закопчалка както предпочиташ мисля че е лев ,лев и нещо ,общо взето това е максимума на цените.
nanobanano - специалист
Благодаря.Ще правя само неотваряема рамка за магнитен комарник,но май тук става дума за друг профил...
Багериста - специалист
Колега щом ще правиш такъв комарник ,ти трябва профил за комарник .Той е около 200 гр на линеен метър така че 6м x200 гр x6-7 лв ,ъгловите зглобки са около 20- 30 ст в повечето складове продават шнур с който се захваща мрежата на метър ,около 20ст метъра .Режеш по размер ,набиваш зглобките с чука налагаш мрежата и захващаш с шнура в канала изрязваш излишъка ,панти , магнити и тн...... След това най сериозно заяваваш на нежната половинка че един комарник излиза около 35-40 лева и във фонд и аз съм човек влизат известни постъпления. :-D :-D :-D

Тема "Дръжката на вратата опира в комарника. Предложения ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: