Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
petrov_belota - специалист
Здравейте !
Имам газова лампа, която е: Изображение
Изглежда по следния начин:Изображение В двете улейчета се поставят конците на чорапчето, което излъчва светлината.
Последния път когато се опитах да я запаля, чорапчето светеше много слабо, като светлината ту се засилваше, ту намаляваше. Порекох си, че е от чорапа, смених го но уви :) Нещата си стояха, та като разглобих отдолу вентила видях, че има на входа на лампата дюза, която както и да я гледам има вход, а не виждам изхода ?!?
Идеята предполагам на тая дюза е да намали сечението, за да се увеличи скоростта и да падне налягането, същевременно да се получи фино разпръскване на газта в чорапчето ? На око не се виждат отвори ? Някой имал ли е подобен проблем, та да сподели опита си ?
Благодаря предварително ! Поздрави !
iliya_i - майстор
Е не може да е без дупка. Виж внимателно с лупа.
timo1 - специалист
Почисти я тая дюза с едно телче от бушон,ако пак прави мизерии и си сигурен че не е от въздуха които се регулира,смени газта.
Имам я същата и при мен го направи веднъж тоя номер,след доста смени на чорапчета та дори и буркана счупих накрая излезе газта. :partyman:
petrov_belota - специалист
timo1 написа:
Почисти я тая дюза с едно телче от бушон,ако пак прави мизерии и си сигурен че не е от въздуха които се регулира,смени газта.
Имам я същата и при мен го направи веднъж тоя номер,след доста смени на чорапчета та дори и буркана счупих накрая излезе газта. :partyman:
И мен ми мина през акъла нещо подобно, но ми се стори абсурдно чак до такава степен газта да прецака нещата (сега като се замисля, тая бензиностанция от която я заредих си беше много съмнителна, ама пусти мерак за къмпинг ...)!
Клапичката за въздуха отворена и затворена не дава разлика, държа я отворена все пак !
Ами ще трябва да си купя нови чорапчета и да заредя нова газ, тогава ще пиша за резултат !

Тема "Запушена газова лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: