Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте.
Имам малък проблем с лунички 12V за баня. Изгоря едната. Докато купя изгоря и другата. Оказа се, че не са били за баня. Затова взех такива за баня. Смених ги, но не светнаха. Проверих трансформатора и се оказа, че той е заминал. Днес взех нов. Сложих го и всичко светна. Но за жалост луничките светят супер слабо. Като включа копчето светват силно и почват да трептят супер слабо. Реших да сложа и старата понеже я проверих и се оказа, че си свети нормално. Като сложа и старата новите си светят нормално.

Нови led лунички 12V AC/DC, 4Watt, 40 mA
старата луничка е обикновена 12V 20W
Трансформатор 105W, 12V, dimmable

Най-странното за мен е, 'че като вържа старта към новата всичко свети нормално, но само новата трепти супер слабо.
iliya_i - майстор
kaioian написа:
Здравейте.
Имам малък проблем с лунички 12V за баня. Изгоря едната. Докато купя изгоря и другата. Оказа се, че не са били за баня. Затова взех такива за баня. Смених ги, но не светнаха. Проверих трансформатора и се оказа, че той е заминал. Днес взех нов. Сложих го и всичко светна. Но за жалост луничките светят супер слабо. Като включа копчето светват силно и почват да трептят супер слабо. Реших да сложа и старата понеже я проверих и се оказа, че си свети нормално. Като сложа и старата новите си светят нормално.

старата луничка е обикновена 12V 20W
Трансформатор 105W, 12V, dimmable

Най-странното за мен е, 'че като вържа старта към новата всичко свети нормално, но само новата трепти супер слабо.
Трансформаторите (електронните) имат минимален товар с който работят. Предполагам за това се държи така. С 8W мига а с 48W не мига. Покажи какъв си взел. Ако е примерно 40-105 W няма да ти се получи с LED
hidrazin - майстор
kaioian написа:
То и с тези лунички има нещо гнило - няма как при 12V тези 40mA да дават 4W. :-D
:partyman:
http://pho.to/AG4iG добре, а някакво решение? Луничката ли да сменя или трансформатора. Или нещо да друго да взема, което може да помогне?
iliya_i - майстор
Правилно съм предположил. Пише 35-105W. За това като сложиш голямата работи, а вез нея не. Ти избери какво ще сменяш. Може и да комбинираш 1 ЛЕД и 1 халогенна, без да купуваш нищо.
iliya_i написа:
Правилно съм предположил. Пише 35-105W. За това като сложиш голямата работи, а вез нея не. Ти избери какво ще сменяш. Може и да комбинираш 1 ЛЕД и 1 халогенна, без да купуваш нищо.
Благодаря за помощта :)

Тема "Проблем с лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: