• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, имам следният проблем- дръжките на алуминиевите врати в къщи се чупят през няколко месеца. Прилагам снимки на критичното място на счупване. Дали проблема е в качеството на дръжките или в бравата?

Прикачен файл

DSC_0117.JPG

Прикачен файл

DSC_0118.JPG
crez - майстор
Бреее...много сте здрави в ръцете :?
:-D :-D :-D Имам две деца.... Но на темата- преди да се счупят "затягат"- трудно се движат и след това се чупят :?
crez - майстор
Разглоби я, снимай и тогава ще коментираме. Това е цам,слаб матрИал, вероятно има решение на въпроса.
Ето снимки от свалена здрава и счупена дръжка от близо. Двете дръжки са различни, но и от модела който е здрав има счупени...

Прикачен файл

DSC_0122.JPG

Прикачен файл

DSC_0121.JPG

Прикачен файл

DSC_0120.JPG

Прикачен файл

DSC_0119.JPG Това е здрава дръжка, пружината която се вижда връща дръжката след натискане
И разглобена здрава дръжка

Прикачен файл

DSC_0118.JPG

Прикачен файл

DSC_0117.JPG

Прикачен файл

DSC_0116.JPG

Прикачен файл

DSC_0115.JPG
ZEDYCUS - майстор
Пробвай с някаква грес, смажи по движещите се части с повечко. И виж колко ще изкара.
miliad - майстор
Самата врата затваря ли се леко, или иска усилие, и от това да се натоварва дръжката? Сменете марката(модела) дръжка.
затваря се без проблем, след известно време дръжката се натиска трудно и съответно трудно се затваря и отваря.
nikolovvd - майстор
И аз съм имал този проблем. Пружината на дръжката е доста силна и няма почти никаква смазка.
След като се счупи първата и видях какъв е проблема, смазах новата с грес и всички останали.
От тогава повече проблеми не съм имал.
  • 1
  • 2

Тема "Дръжка алуминиева врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: