• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nikolov333 - майстор
Понеже имах много проблеми при боядисването, да питам специалистите как процедират за постигане на максимална гладкост при вътрешно боядисване.. Боядисваме с Levis Mur с микрофибърен валяк, но за да се "изпъне" боята при нанасянето я кръщаваме с доста вода..може би над 40+℅. Има си покривност и на 4-ри ръце вече реално е готова, но се получиха едни сенки при застъпването докато нанасят боята. Въпроса ми е дали е от "тъмно зеления" бояджия, който я нанася или от разреждането с повече вода..?
toni_g79 - специалист
Приятел максимална гладкост се постига с машина и определени латекси.Черпи бояджията,че изибщо е имал търпение да ти слага по 4 ръце.При боядисване колкото повече ръце се слагат толкоз по грапаво става та файдата от разреждането ви е нула.Като си искал перфектно да беше взел ОЙКОС или някой с машина...
Чираче - майстор
Дай снимки на тия сенки. Не съм бояджия, но когато ми се е налагало, всеки следващ слой го нанасям перпендикулярно на предния. Вие така ли правихте, или боята нанасяхте винаги в една и съща посока?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nikolov333 написа:
...... Боядисваме с Levis Mur с микрофибърен валяк, но за да се "изпъне" боята при нанасянето я кръщаваме с доста вода..може би над 40+℅.......?
Боя не се разрежда, освен в много редки случаи, много мъничко. Ако си забравил кутията отворена и трябва да възстановиш. Надявам се, на тъмнозеления колега си му плащал надник или на ръка, а не на квадрат готова повърхност
nikolov333 - майстор
На снимка не личи добре, понеже е от телефона, но на конзолата има една вертикална сянка, където е застъпвано с валяка..
Тъмно зеления е на надница..а и в нашия град не са чували за машинно боядисване.. :rolleyes: :partyman:
Прикачен файл:
IMG_20160930.JPG
На тази май се вижда по-добре..
Прикачен файл:
IMG_20160930_1.JPG
kozl - майстор
n_a написа:
Боя не се разрежда, освен в много редки случаи, много мъничко. Ако си забравил кутията отворена и трябва да възстановиш. Надявам се, на тъмнозеления колега си му плащал надник или на ръка, а не на квадрат готова повърхност
Аре ве :shock: А като не мое да изпадне от кутията със шпаклата ли да я вада :?
toni_g79 гледам на аватара ти такваз некаква машина. С каква гъстота шприцва латекса?
И аве какви са тея сенки, аз ги не видох. У нас имаше сенки ами си беа от презастъпена и нешлайфана шпакловка. При пребоядисването ги шлайфах със се предната боя, после там докато покрие, че да ми ареса - 4 ръце Дулукс.
И въпреки, че старателно изпрах новия валяк пак пущи космаци по време на бояджийството :wallbash:
VLADO66 - майстор
Боядисването не е проста работа.И разреждането също.Има ивица на конзолата, защото там устрема на валяка е спрян от нея и тъмнозеления не е разнесъл боята.
nikolov333 - майстор
И аз така мисля..довечера ще викам едни баш майстори за последна ръка..дано да го маскират малко..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
kozl написа:
Аре ве :shock: А като не мое да изпадне от кутията със шпаклата ли да я вада :?
...
И въпреки, че старателно изпрах новия валяк пак пущи космаци по време на бояджийството :wallbash:
Абе да не си опитвал със шпакловка да боядисваш?!? :rolleyes: И микрофибърен валяк ли пуска косми? Се надявах да не
kozl - майстор
E kak да не съм, ама не ми ареса. Предполагам, че не е микрофибърен, щото е на конци, но оставя мънички власинки, които пък мое да се преценяват като микро фибри.
Но като си подсушавам стъклата на колата с микрофибърна кърпа и остават едни микро власинки, независимо, че кърпата съм я прал повече от 20 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "Разреждане и разнасяне на боята.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: