Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, искам да питам за съвет относно процедурите по шпакловане.
1. Коминско тяло:
Прикачен файл:
komin.jpg
Прикачен файл:
komin2.jpg
Както се вижда на снимките е текло вода и мисля да изравня комина със мрежа и гранитокол и после да залепя водоустойчив картон.
Въпросите ми са дали да грундирам с Деко 10:1 първо и после мрежата и гранитоколът, или да изравня стената с Япи първо.
Прикачен файл:
stena.jpg
За тази стена въпросът ми е мога ли да закърпя местата с падналата мазилка с Япи и после да мина всичко със сатен? Също така грундира ли се преди япито?
Прикачен файл:
panel shlaif.jpg
И последно какво да правя със шлаифаният панел? - Грунд, Япи и Сатен, или мрежа гранитокол и после Япи?

Благодаря предварително
jekasus - майстор
Явно е имало тапети...
Грунт - флексово лепило с мрежа/ новите канали за кабели и други дупки ги запълни с япи/ - визуално изравняване с япи гипс - финиш сатен или грунт и шитрок/ япито трябва да изсъхне напълно и да няма мокри места.
Коминното тяло направо с гипскартон/слаба основа-мазилка я събаряш/, след като налепиш гипскартона и като стегне, промазваш хубаво всички снадки със стена, под и таван - дупчица да не остане :-D Обикновенно след слагане на нови дограми и плътни врати и при монтаж на аспиратор в кухня, той почва да смучи зверски и основно се смучи от коминното тяло, което преди години е зидано калпаво и с калпава мазилка.
Който не знае - Япи е турско гипсово лепило за гипскартон и често използвано в северо-източния регион/за други не знам/ за тънко изравняване на стени.

Тема "Шпакловка стени и коминско тяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: