• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте!
Темата за ПВЦ дограма върху дървена каса е разисквана. Искам мнения от хора, които са реализирали вече направата на ПВЦ прозорци върху стара дървена каса - плюсове, минуси. През лятото ще си сменям прозорците с ПВЦ, но дървената каса е добра, запазена и естествено искам по-малко къртене и мизерия. Никъде не намерих постове от хора, които са реализирали такъв проект...
Багериста - специалист
Аз колега си смених вътрешните врати по този начин.Само че ползвах алуминиеви врати с каса с перваз за да може да се монтират в края на дървената каса.Мога да кажа че се получи добре.Преди монтажа свалих первазките на дървената каса за да мога да запълня с пяна между касата и зида,защото имаше фуга около 2см.
lyubohar - майстор
Виждал съм в квартала така изпълнена смяна.
Пълна мизерия.
Освен това се намалява много и светлия отвор на прозорците.
zz_stefanov - майстор
И аз щях да питам, каква е ползата от това :)
miliad - майстор
Прaвил съм го.
Двукaтнa дървенa догрaмa с вгрaдени щори, модел 30те години нa минaлия век.
Нaложи се дa нaкичим прозорците с еднa кaмaрa допълнителни профили.
Отделно външнa aлуминиевa обшивкa нa дървенaтa кaсa, вътрешни дървени обшивки дa скрият фугите между кривaтa дървенa и прaвaтa пвц кaсa.
Вместо ден, ден и полувинa монтaж-кръгли 5дни.
Остaвa ти дa поддържaш видимaтa чaст от дървениятa.
Благодаря на всички за изказаните мнения. Струва ми се, че повече са минусите. Дано се включат още хора в дискусията, защото съм разколебана... :?
EDI - майстор
Хвърляй дървенията, повече проблеми ще има с монтажа, от колкото някаква полза, Милад ти писа за "обръщането", доста добавъчни профили ще има.Добре ще е да изчистиш касите с пистолет с топъл въздух, освен това част от касите така или иначе ще трябва да се изреже, абе все проблеми.Не, че е сложно, но не си заслужава за мен.Майка ми и тя има такива идеи, че видиш ли, нямало да се кърти толкова, по-лесно ставало.За сега успявам да я отбия, ама не съм сигурен, дали няма да ида някой ден и да видя монтирано ПВЦ на дървената каса и да получа задача да обърна джамовете с дървени профилчета. :lol: То добре, че са вътрешни, в тераси са всички и няма да мисля за хидроизолация от влага и дъжд.
EDI написа:
Хвърляй дървенията, повече проблеми ще има с монтажа, от колкото някаква полза, Милад ти писа за "обръщането", доста добавъчни профили ще има.Добре ще е да изчистиш касите с пистолет с топъл въздух, освен това част от касите така или иначе ще трябва да се изреже, абе все проблеми.Не, че е сложно, но не си заслужава за мен.Майка ми и тя има такива идеи, че видиш ли, нямало да се кърти толкова, по-лесно ставало.За сега успявам да я отбия, ама не съм сигурен, дали няма да ида някой ден и да видя монтирано ПВЦ на дървената каса и да получа задача да обърна джамовете с дървени профилчета. :lol: То добре, че са вътрешни, в тераси са всички и няма да мисля за хидроизолация от влага и дъжд.
Олеееее, колко ме разсмяяя! Така си е. Искаме да минем метър, ама "не би"... Какво да се прави - ще къртя. Че имам да ремонтирам 3 прозореца, си е е...майката. Май няма да стане за едно лято. А на майка ти не й се връзвай, щом си убеден в правотата си. И аз имам майка, дето брат ми си троши главата относно нейните идеи. :-D
Бъди здрав!
lyubohar - майстор
Добро решение да го направиш като хората.
Не е толкова сложно да си го обърнеш и сам.
Може да си спестиш много работа с изрезки от гипсокартон.
Въпрос на елементарна сръчност и малко инструменти.
Ако дограмаджиите са свестни отвън почти няма да има какво да правиш.
За една седмица работа.Пък ако ти предстои вътрешно боядисване,
или тапети точно е момента за смяна на дограми.
muhala - майстор
В Пета Градска Болница в София е сменена така дограмата наместа. Там работих и мога да кажа, че това може да го направи самонякой, който иска да усвои едни пари. Такова изпълнение за дом е абсурд.
nadqjoy написа:
Благодаря на всички за изказаните мнения. Струва ми се, че повече са минусите. Дано се включат още хора в дискусията, защото съм разколебана... :?
Тук чехъла е много тежък :)
  • 1
  • 2

Тема "PVC дограма върху дървена каса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: