Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте!
Днес сменях нагреватеря на моята кафемашина Саеко Поемия. Но маркучът за високото налягане, идващ от помпата към нагревателя не се уплътнява добре и капе /шурти / вода, когато пусна машината в действие. Капенето е в резбовата връзка между щуцера на маркуча и нагревателя. Някой от вас може ли да ми каже дали там има някакво уплътнение- О- пръстен или нещо друго, което е нужно да се монтира на щуцера? Когато развих маркучето от стария нагревател не видях да има някакво уплътнение.
Предварително благодаря!
Прикачен файл:
CAM03899.jpg
Прикачен файл:
CAM03900 (Medium).jpg
ESPACE - майстор
Лесно ли го разви? Прилича да е било уплътнено с лепило. Тия червени остатъци в предния и задния край на резбата
zz_stefanov - майстор
Не е ли трябвало да освободиш скобата, а не да развиваш щуцера. И аз мисля че е било с лепило.
EDI - майстор
Гледам, има място за О пръстен.
ESPACE - майстор
При 15 бара налягане абсурд да е имало О-пръстен при тази 45° фаска на алуминия. По друг начин трябва да е оформено леглото. Края на щуцера също.
Червеното е самият маркуч. Развих го, защото трябваша да го монтирам на новия нагревател. Това алуминиевото тяло с резбата е нагревателя. Малко трудно го развих в интерес на истината. Струва ми се , че е имало някакъв херметик, но не съм сигурен. Сега си мисля да пробвам със тефлонова лента за ВиК инсталации. Резбата не е конусна, което означава, че все пак трябва да има някакво уплътнение. Въпроса е какво точно да бъде... Наистина има фаска на резбата в алуминиевото тяло.
plamen6703 - майстор
Точно с каквото мислиш да пробваш, навиваш тефлонова лента и стягаш :wink: :partyman:
Junak - майстор
Абе недей стяга много. Лентата трябва да уплътни.
zdravcho - специалист
Пробвай с цианакрилатно лепило - от типа на каноконлит. Завиваш щуцера почти до край. Два оборота преди края накапваш хубаво с лепилото резбата и основата на отвора с резбата и дозавиваш. Стягаш леко и чакаш да втвърди.
krasi92 - майстор
За да не чакаш каноколита да стегне го поръси със сода за хляб и става бетон на мига но тефлоновата лента маи е по добро решение.

Тема "Уплътняване на кафемашина Саеко Поемия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: