• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Привет Колеги!

Имам голям проблем от няколко месеца. Живея в 15 етажен блок аз съм на 9 етаж от известно време някой си пусна ширм в комина и всичкият пушек влезе в апартамента. Не мога да разбера този мръсник под мен ли е или над мен. Мога ли да сложа и аз някакъв вентилатор и да му противодействам . Някой има ли идея по въпроса - какъв вентилатор и къде да го монтирам.
Благодаря предварително!

Svalenik
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво общо има ширмът с пушека?
itsme! - напреднал
Явно комина се ползва по предназначение, а има отделна тръба за аспирация. Този който си е включил аспиратора в комина надува пушека към другите.
Да колеги точно така, като си пуснат ширма и ако моята печка гори всичко влиза вътре в апартамента а като не гори и ако той го пусни знам какво вечерят. Чакам някой да даде идея по въпроса. Благодаря предварително!
kozl - майстор
svalenik написа:
Привет Колеги!

Имам голям проблем от няколко месеца. Живея в 15 етажен блок аз съм на 9 етаж от известно време някой си пусна ширм в комина и всичкият пушек влезе в апартамента. Не мога да разбера този мръсник под мен ли е или над мен. Мога ли да сложа и аз някакъв вентилатор и да му противодействам . Някой има ли идея по въпроса - какъв вентилатор и къде да го монтирам.
Я първо изясни случая. Този "комин" де се намира и до него колко "комина" има още? Щото може и ти да си мръсника дето си е заврял кюнеца там де не требе.
В наша сграда имаме по 5 "комина" в жилище и само 1 истински комин. По конструкция по нищо не се различават, защото са от комбинирани циментови тела. Вентилационните :комини" са изведени в подпокривното пространство, а покривната конструкция е дървена. И само като си помисля, че някой мръсник вземе, че си боцне кюнеца там де не требе и покривчето изгоре.
Привет!
Аз правилно съм сложил кюнеца понеже той там е от 30г имам само една дупка при мен която под формата на S влиза в едно централно тяло. Това имам при мен а под мен и над мен не знам какво имат. Направих си локално парно и с него съм вече 16г.
kozl - майстор
svalenik написа:
Привет!
Аз правилно съм сложил кюнеца понеже той там е от 30г имам само една дупка при мен която под формата на S влиза в едно централно тяло. Това имам при мен а под мен и над мен не знам какво имат. Направих си локално парно и с него съм вече 16г.
Дали ти си се включил правилно е под съмнение, защото ти сам не знаеш какво има отдолу и какво отгоре. Т.е. ти не можа да докажеш, че това е комин, а не вентилационен щранг. Това че си го ползвал 30 г. не го прави комин по предназначение.
Разбрахме, че от 30 г "комина" е там, но в кое помещение се намира? Има ли други "комини" в жилището?
Имаше период, в който жилищата се правеха БЕЗ КОМИНИ. Има ора де си изтръгнаха комините за повече место в жилището. Обаче по татово време га не стигаше тока , а и не само и се почна 3 часа има ток, 3 нема ток, тогава що кюнци се изкараха през прозорците, та пак върнаха комините в проектите.
В по-старите сгради, строени без комбинирани коминни тела, комините са индивидуални и на всеки следващ етаж се появява нов комин.
Теб не те интересува какво е в комшиите, твоето е правилно. Но живееш в ЕС и като нямяте общ интерес - орел, рак и щука, за един комин, за друг вентилация, за трети ненужна пречка.
В твоя случай високотемпературен вентилатор, дори и да има такъв за пред входа ти в коминното тяло, едва ли ще подобри тягата в комина. По вероятно е да пратиш пушека по комшиите. И ако те не ползват димосъздаващи уреди ще си създадеш противници. Но явно теб ти не дреме за друтите, като ти чета разсъжденията.
Що е тва ЕС :? И кое е правилно в дадена ЕС :?
Привет!

Не само аз но и всички бяхме на печки само че аз си направих локално парно за разлика от другите как през тези години нямаше проблем а от няколко месеца има? Ако имаш идея дай как да се оправят нещата а за съседите не бери грижа.
Поздрави
Други комини в жилището няма!
krasi92 - майстор
С изсмукващ вентилатор на покрива.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с комина!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: