• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Amo
Здравейте, моля за съвет СПЕШНО как да отворя алуминиева врата без брава ( с дръжка ) само с затварящ механизъм, активиращ два щифта (по един в горната и долната част по вертикалата) като долния се вдига, но горния не. :?
plamen6703 - майстор
Без разглобяване няма да стане, разглобяваш, махаш дръжката и включваш колкото се може повече гънки на "местността". Тук може да видиш като пример как се случват нещата :wink:

Не пускай четвърта безсмислена тема със същият въпрос viewtopic.php?f=58&t=60363! :partyman:
infomar
Аз съм имал подобен случай и с опъване успях да направя междина и с една тъ6нка отверка успях да сваля щифта - района на бравата.
iliya_i - майстор
Ако свалиш дръжката ще имаш достъп до рейките, дето движат чоповете. 2 винта се развиват под капачката, която се завърта с изтегляне назад. Явно едната рейка се е счупила.

ПС. Ако на всеки 5 минути пускаш нова тема, това няма да ти помогне. Хващай се за инструментите.
miliad - майстор
Не пишете глупости. Винтовете нa тези дръжки сa отвътре и при зaтворенa врaтa нямa достъп. Информaр е прaв, с тънкa отверкa бръкни нaд дръжкaтa и се опитaй дa изтеглиш нaдолу шинaтa която зaключвa горнaтa стрaнa. Aко свaлите стъклопaкетa ще е много по лесно.
Вероятно ти се счупилa дръжкaтa.
kozl - майстор
Съвсем скоро ми блокира прозорец по същия начин. Както infomar писа - опънах крилото навътре от дръжката и то подаде като се изкълчи навътре. Към средата на крилото добре се показаха шините, на които са щифтовете. С отвертка и чук придвижих шината. Прозореца се отвори. После махнах насрещника там де бе заседнала шината и в момента така се ползва прозореца.
Освен горе и долу на наши прозорци има и насрещник точно до ръкохватката, но зо късмет там механизма работи. Така че в отворено (повредено) положение крилото на прозореца се държеше само в една крайна точка, коено позволи да гоизкривя дърпайки го към отваряне и така да получа достъп до подвижните шини.
Amo
Благодаря на всички отзовали се. Съвета на kozl (стъпка по стъпка) свърши чудесна работа :supz: , а сега ако ме посъветвате и как да поправя шината, така че да заработи отново (малко... а може би по точно казано доста смело очаквне от моя страна) , но и за помощта до тук =D>
Amo
При завъртане на дръжката горната шина се изблъсква в горно положение( т.е. затваряне), но при сваляне/т. е. отваряне на вратата/ не се сваля. Изглежда е компраметирана връзката на горната шина с механизма на дръжката, защото при изблъскване с ръка се движи и в горно и в долно положение, докато при долната шина не мога да я придвижа в долно(заключващо) положение при механичен натиск с ръка. Ако махна насрещника (разположен на рамката на вратата в горната част) тя ще се държи само на затварянето в долната.
plamen6703 - майстор
Не искаш ли да смениш механизма с нов, не за друго, ами да не играеш втори път същият филм :wink:! :partyman:
Amo
Жилището е под наем и не ми се правят излишни разходи, затова не прибягвам директно към подмяна.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ!Алуминива врата за балкон блокира в горната си част- как да я отворя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: