Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте на всички!
Нов съм тук и сега се регистрирах.
Имам проточен бойлер елдом инвест дипломат а8 и съм доволен.
От около месец обаче започна да се изключва индикаторът за нагряване и съответно тръгва студена вода за около 30 секунди и чувам как цъка релето при включване и изключване. Вчера обаче както си се къпех тръгна студена вода и гледам беше изключила лампичката за нагряване но без да цъкне както обикновено и веднага разбрах че нещо изгоря но не знам кое.
Отворих го и разгледах нагревателя вижда се че си е ок нито котлен камък нито пукнатина нито дупка. И мисля че нещо друго ще да е изгоряло... Ако може да помогнете с мнения бих се радвал. Благодаря предварително.
iliya_i - майстор
То ако нагревателят изгори, въобще не е задължително да се вижда отвън. Освен нагревателя в бойлера има работен термостат, защитен термостат, ключ. Та всяко от тях може да бъде. За това се мери.
нед яну 20, 2019 10:42 pmiliya_i написа:
То ако нагревателят изгори, въобще не е задължително да се вижда отвън. Освен нагревателя в бойлера има работен термостат, защитен термостат, ключ. Та всяко от тях може да бъде. За това се мери.
Тоест утре да намеря мултицед и да действам.
А всяка една от частите които изброи свалени (демонтирани) може ли да бъдат измерени?
iliya_i - майстор
нед яну 20, 2019 10:48 pmBendjamin написа:
А всяка една от частите които изброи свалени (демонтирани) може ли да бъдат измерени?
Да. Могат и без да се демонтират, стига да знаеш как.
пон яну 21, 2019 8:20 amiliya_i написа:
нед яну 20, 2019 10:48 pmBendjamin написа:
Да. Могат и без да се демонтират, стига да знаеш как.
Мисълта ми е че съм го разпарчетосал и не искам да го сглабям преди да съм разбрал кое е и да го сменя. Но понеже нямам нужните измервателни уреди ще пробвам да ги занеса на някой да ги провери и следователно да поръчам и сменя изгорялата част.

Тема "Проточен бойлер елдом инвест дипломат а8" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: