• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lkxjj - напреднал

Мисля, че от снимката се вижда добре. Та, бях оставил една тавичка с малко вода вътре да се кисне отгоре, но от крана капало, тавичката се препълнила и беше потекла вода навсякъде чак до пода. Изглежда, че плота е ПДЧ и се наду след това, а покритието(ПДЧ ламинат ли се води?) цъфна отгоре и отдолу. Пода е паркетен и също се наду леко, но е незабележимо. Как да го оправя това?
ZEDYCUS - майстор
Ще го оправиш като смениш плота. И следващият път кажи на майсторите(като гледам дъната на горните шкафове, големи майстори са били :mrgreen: ) да режат плота от задната страна.
lkxjj - напреднал
Под наем съм и за такива ремонтни дейности трябва задължително да информирам хазяите и вероятно ще си приспаднат от депозита ако/когато се изнасям. Майсторите са руснаци/естонци. Мисля да зачукам с пирони ламината дето стърчи отдолу, че може да ми нареже пръстите като отварям шкафа отдолу, а отгоре? Ще се надявам да не го забележат или по-скоро майсторите дето реновират жилището след мен да не репортнат на хазяите.
miliad - майстор
С нов плот.
За препоръчване, както си забелязал вече, с фабрично заоблен ръб.
Дизайнерска приумица ли е това кантиране, HPL покритие ли е, не става ясно. Пораженията са факт.
EDI - майстор
Има чалъм да се пооправи, правил съм такива гимнастики, но не става като ново.С макетен нож или парче тънка ножовка/лист трион почистваш подкожушеното в междината, запълваш хубаво с лепило илли смола и с две дъски и две стяги стягаш ръба.
Последна промяна от EDI на вт яну 22, 2019 2:09 pm, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
:-D То човека не е в България, май е в Ук като гледам контактите. А щом е и квартира вземи спринцовка и се опитай да инжектираш някакво секундно лепило под шупналия ламинат(има двукомпонентни с отделен активатор) стегни с няколко стяги и напръскай с активатора. Може и да прикриеш пораженията, да ти се размине плащането на неустойка.
djogobg - специалист
Хазяинът не би трябвало да очаква от теб да ремонтираш за своя сметка плота на мивката, поради това, че се е намокрил... все едно да сложи пластмасов котлон и да се учуди, като се деформира от топлината.
Поправка - трудно, ПДЧ хората отгоре са дали съвети.
lkxjj - напреднал
Така е, в Англия съм. Отдолу вече го зачуках с пирони(а можеше и с лепило да пробвам) и вече е ОК. Отдолу не е надуто, просто ламината се беше отлепил. Ама отгоре седи надуто. Ще мисля за съветите които дадохте, ако може и още подробности, че малко сложни ми се струват. Ама и пода е леко надут долу на 2 места в цепнатините между паркетните плоскости. Чак хладилника се клати... :mrgreen:
miliad - майстор
Горното фолио предполагам не е разлепено,раздута е ПДЧ основата.
Взимаш да кажем това лепило:https://www.masterhaus.bg/bg/product/75 ... 0-g-moment, разреждаш го малко ако е много гъсто, и с него напояваш плоскоста. Слагаш найлон от горе и от долу, върху найлона твърди и прави дъски или ПДЧ плоскости, и стягаш с две, три, четири стяги до откат/колкото прибере.Концентрирай притягането отпред по ръба.
Може и със секундно лепило , но по-добре без активатор. Нямаш опит, а няма отворено време за корекции и ще оплескаш нещо.
Избилото излишно лепило го забърсваш.На следващия ден подлепваш челния кант с това: https://bashmaistora.bg/%D1%83%D0%BD%D0 ... 34423.html
lkxjj - напреднал
вт яну 22, 2019 3:22 pmmiliad написа:
Горното фолио предполагам не е разлепено,раздута е ПДЧ основата.
Взимаш да кажем това лепило:https://www.masterhaus.bg/bg/product/75 ... 0-g-moment, разреждаш го малко ако е много гъсто, и с него напояваш плоскоста. Слагаш найлон от горе и от долу, върху найлона твърди и прави дъски или ПДЧ плоскости, и стягаш с две, три, четири стяги до откат/колкото прибере.Концентрирай притягането отпред по ръба.
Може и със секундно лепило , но по-добре без активатор. Нямаш опит, а няма отворено време за корекции и ще оплескаш нещо.
Избилото излишно лепило го забърсваш.На следващия ден подлепваш челния кант с това: https://bashmaistora.bg/%D1%83%D0%BD%D0 ... 34423.html
Да, така е, не е разлепено отгоре, просто е издута основата, но като че ли и отпред е лееко издуто. Мъча се да го натисна, но е много твърдо, преди това да се мъча ли да изчовъкам с нож ПДЧ-то отвътре както посъветва първия колега? Ще намеря материали оттук-оттам и ще пробвам тия дни.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ПДЧ/Ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: