• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, казвам се Владимир и живея в Стара Загора. Тъкмо щях да се нансям в новозакупения си апартамент с прясно отремонтирана баня от предишния собственик и комшията от долния етаж ми зънна, че има теч на вода на тавана на тоалетната. Видях, че теча се пада близо до извода за вода към казанчето ми и започнах с демонтаж на тоалетната чиния и плочките зад нея. Успях да сваля внимателно плочките без да ги чупя и като проследих капките стигнах до 90 градусовия фитинг за топлата вода, който съм посочил със стрелка на снимката в прикачения файл.Тръбата идва от банята и продължава в ляво към мивката в тоалетната. Извиках ВиК майстор, който ми обясни, че трябва да се изкърти доста, за да може да има достъп за лепачката. Въпростите ми са, какви са вариантите за ремонт на теча, бихте ли ми препоръчали някакво лепило или нещо подобно, което би решило проблема? Има ли друг вид лепящи машини, за коити достъпа до тръбата ще е по-лесен и как бихте постъпили вие ?

Прикачен файл

pic2.jpg снимка
vlax - майстор
Ако искаш да стане както трябва,къртене му е майката :)
speka_rs - майстор
Лесен начин : залепи го със някакво лепило или епоксид Бизон имаше разни читави. Ама ако искаш да не го мислиш къртене до здраво място и след това лепене на ново. Инъче със внимание може да се смъкнат доста плочки без да се чупят.
Ако отрежа тръбата в ляво от ъгловия фитинг на 7-8мм и нагрея с машината тръбата и челото на ъгловия фитинг да се затопи, дали ще мога да залепя муфа челно за него и остатъка от тръбата? Ще се кърти, това е ясно, но да е по-малко за да не изпадат плочките от другата страна в банята :) .
preslav - майстор
Имам само идея, но не съм специалист.
Единият от вариантите е да се пробва с пистолет за горещ въздух, но малък, като този от картинката.
Другият вариант е доразбиване на тухлите за оформяне на П канал за нови тръби - от коляното се тръгва с ново парче тръба, колкото да се запои още едно коляно ориентирано нагоре, с тръба, коляно, тръба, пак коляно и тръба като първата се оформя П-то, после още едно коляно за свързване към съществуващата тръба.
Чапара ще те прочете и ще каже как се бори с такива проблеми.

Прикачен файл

пистолет за горещ въздух.jpg
пистолет за горещ въздух.jpg (5.26 KиБ) Видяна 3883 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябват 2 лепачки, една муфа и майсторлък и ще стане с малко къртене, т.е. без сваляне на допълнителни плочки
chapara - майстор
чет фев 21, 2019 3:25 pmpreslav написа:

Чапара ще те прочете и ще каже как се бори с такива проблеми.
Чапара без минимум 72 часова проба не започва с плочките, още по малко прави такива картонени изпълнения, а си и работи с подизпълнител водопроводчик, за да избегне такива недоразумения :roll: :wink:
Лазар е дал верния отговор :wink:
шоп - майстор
чет фев 21, 2019 5:30 pmchapara написа:

Чапара без минимум 72 часова проба не започва с плочките
Много умен съвет!

Аз от липса на време ( и малко мързел ) правя хидравлична проба и по 1 седмица. надувам до 6 бара ( толкова може хидрофора ), а тук + хидравличната проба допълних и с въздух от компресора до 8 бара, защото тествам един нов за мене рекуператор на каналните води. Че ако се получи теч, жената ще ме изгони. Трябва да махам поддушовото корито, а банята отдолу е ремонтирана :-D
Засега 5-6 дни държи 8 бара.

Та съвета от мен е да се направи като хората.

Прикачен файл

SAM_9661.JPG
SAM_9661.JPG (101.64 KиБ) Видяна 3837 пъти
krasi92 - майстор
чет фев 21, 2019 4:22 pmLazarGanev написа:
Трябват 2 лепачки, една муфа и майсторлък и ще стане с малко къртене, т.е. без сваляне на допълнителни плочки
+1
nikolov333 - майстор
Не знам за вас, ама аз лично тия плочки до три съм ги свалил на земята..
  • 1
  • 2

Тема "теч на вода от полипропиленово съединение на неудобно място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: