• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
P88-Verona - специалист
Здравейте.

В къщата на брат ми има едно помещение, нещо като мазе... де да го знам какво е мислено, когато е строено от дядото на жена му...
В момента никой не може да го снима, за това ето точно как изглежда.

Помещението е интересно и има приложение, обаче има влага. Значи брата му е отлял 2 см готова бетонова замазка (хастарна замаска) обаче стените са мазани с някаква бяла ронлива мазилка. По тях няма влага, но тази зима решил да сложи за съхранение кашони с вещи и в момента всичко е в мухъл. Помещението в момента е без възможност за проветряване, багажът е изваден, а помещението е запечатано, за да не дишат децата спорите от плесента.
Има ли начин помещението да се влагоизолира, или проблемът е липсата на вентилация, която би могло да се направи, но изглежда ще е най-сложния вариант. Ако въобще проблемът е вентилацията.

Аз предложих измазване на стените, обаче много криви, бре. Другият вариат (мое предложение) да използва гипскартнон, ей така, без последваща гипсова шпакловка, но с влагоабсорбатор. Обаче влагоабсорбаторът ще вдигне сметките му за ток. И безмисленият, да го напълни с пръст и да му отлее плоча - баси варианта!

Ако сте се сблъсквали с подобен проблем, пишете как сте го разрешили.
Уточнявам, че няма видима влага, за вода да не говорим, само мухлясва.
Прикачен файл:
Part1.JPG
Part1.JPG (86.32 KиБ) Видяна 1453 пъти
ivanovbg - майстор
ср апр 16, 2025 1:06 pmP88-Verona написа:
Здравейте.

В къщата на брат ми има едно помещение, нещо като мазе... де да го знам какво е мислено, когато е строено от дядото на жена му...
В момента никой не може да го снима, за това ето точно как изглежда.

Помещението е интересно и има приложение, обаче има влага. Значи брата му е отлял 2 см готова бетонова замазка (хастарна замаска) обаче стените са мазани с някаква бяла ронлива мазилка. По тях няма влага, но тази зима решил да сложи за съхранение кашони с вещи и в момента всичко е в мухъл. Помещението в момента е без възможност за проветряване, багажът е изваден, а помещението е запечатано, за да не дишат децата спорите от плесента.
Има ли начин помещението да се влагоизолира, или проблемът е липсата на вентилация, която би могло да се направи, но изглежда ще е най-сложния вариант. Ако въобще проблемът е вентилацията.

Аз предложих измазване на стените, обаче много криви, бре. Другият вариат (мое предложение) да използва гипскартнон, ей така, без последваща гипсова шпакловка, но с влагоабсорбатор. Обаче влагоабсорбаторът ще вдигне сметките му за ток. И безмисленият, да го напълни с пръст и да му отлее плоча - баси варианта!

Ако сте се сблъсквали с подобен проблем, пишете как сте го разрешили.
Уточнявам, че няма видима влага, за вода да не говорим, само мухлясва.
Part1.JPG
Няма ли вентилация така ще е. Едно малко прозорче откъм стълбите ще спаси положението. В моята къща имам едно такова, но доста по голямо. Влага няма, но всичко което се сложи вътре мухлясваше. Отворих една дупка 5х20 см. Навих на топче парче рабица и я натъпках в дупката да не влизат мишки временно с план да сложа мако прозорче след време. Еми вече 15г е така щот е отзад и рядко се сещам за него. Еми от тогава влага няма.

За да убие мухъла да го напръска с белина и после със син камък.
P88-Verona - специалист
ср апр 16, 2025 2:59 pmivanovbg написа:

Няма ли вентилация така ще е. Едно малко прозорче откъм стълбите ще спаси положението. В моята къща имам едно такова, но доста по голямо. Влага няма, но всичко което се сложи вътре мухлясваше. Отворих една дупка 5х20 см. Навих на топче парче рабица и я натъпках в дупката да не влизат мишки временно с план да сложа мако прозорче след време. Еми вече 15г е така щот е отзад и рядко се сещам за него. Еми от тогава влага няма.

За да убие мухъла да го напръска с белина и после със син камък.
Не знаех, че е имало малка дупка (20см Х 10 см) с надупчена ламарина в стената от към стълбите, което е зазидал! "Умно"! :lol:
Мерси за съвета за мухъла. Имам малко помещение зад моята къща(към къщата) едната стена постоянно ми мухлясва при влажно време.

Не ми се искам да отварям нова тема, някакви идеи за изправяне на стените или в този случай няма смисъл. Изглежда интересно помещение, но за какво му е да го ползва..., и все пак, най-изгодно за изправяне?
ivanovbg - майстор
Какво да му изправя? При тази височина на 4 крака ли ще маже някой? Гипсокартон е пълна глупост за такова помещение, само мазилка. Подходящо е за зимник и вътре да слага буркани, картофи... Ако ли не да го зажижда и майната му.
Хубаво вино, в полегнали бутилки с коркови тапи.
MamaMy - майстор
Аз там бих си държал динамита. Хем няма да пресъхва и да се "изпотява", хем ще има място почти за всичкия. Детонаторите в никакъв случай там. И сандъците на друго място. Там само стелажи и шашки. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Плитка изба, склад, идеална температура, картофи, буркани, ... Не му трябват равни и гладки стени. Да оправя прозорчето, да ползва и да спре да омърморва дядото строител :)
P88-Verona - специалист
Честно да ви кажа, съгласен съм с всички мения, дори и с по-радикалните.
Дори спрях да се напрягам да мисля за какво е била необходимостта от това помещение, но друго време е било.... Да го напълни с чакъл и да го зазида най-ми е на сърце, но друг си решава!
hidrazin - майстор
нед апр 20, 2025 11:08 pmP88-Verona написа:
Дори спрях да се напрягам ...
...Да го напълни с чакъл и да го зазида най-ми е на сърце, но друг си решава!
Ахаааа...
ср апр 16, 2025 1:06 pmP88-Verona написа:
В къщата на брат ми има едно помещение,...
Ми тогава що ни занимаваш? Или брат ти не може да пише ли? :?
Я всеки да си гледа в паничката...
:partyman:
chapara - майстор
Това е мястото за отлежаване на остъклена ракия бре :axe: , какво бетониране :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Влагоизолация на малко подземно помещение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: