Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
muhala - майстор
Здравейте,

Това е скоростния лост на колата ми. Тези три болта както се вижда са разхлабени и не могат нито да се завият нито да се отвият. Въртят се свободно. Нямам вариант да разглобя цялото това нещо, ако не ги развия. Опитах с клещи с въртене наляво и изтегляне нагоре. Не се измъкват. Някой има ли идея как да ги развия ?
gnt69 - майстор
нед юни 30, 2019 9:52 pmmuhala написа:
Здравейте,

Това е скоростния лост на колата ми. Тези три болта както се вижда са разхлабени и не могат нито да се завият нито да се отвият. Въртят се свободно. Нямам вариант да разглобя цялото това нещо, ако не ги развия. Опитах с клещи с въртене наляво и изтегляне нагоре. Не се измъкват. Някой има ли идея как да ги развия ?
Отдолу.

ЦЪК
muhala - майстор
нед юни 30, 2019 10:07 pmgnt69 написа:
нед юни 30, 2019 9:52 pmmuhala написа:
Здравейте,

Отдолу.

ЦЪК
Златен си! Мерси много.
lov - майстор
Само за информация цялото това бялото нещо се продава като резервна част. Сменя се само с ново и не подлежи на ремонт. Та го огледай добре да прецениш в какво състояние щото смяната е диста тегава и въртелива.
Та отваря се отдолу един капак но за да стигнеш до него се сваля и ауспуха и алуминиевия екран. там са заврени жилата на скоростите. А и отгоре разтапицирвах май нещо. Много отдавна беше и не си спомням дали гайките не би трябвало да са заварени към ламарината но като го гледам как се клатят и трите явно не са. И трябва да се стегнат като се държи контра.
muhala - майстор
Здравейте,

Отидох в сервиза на един познат и той вдигна колата на подемника и свали гърнетата и ламарината. Лоста е меко казано в на кучето гъза.
Стегна трите болта, които бяха разхлабени. Всички механизми бяха в отлично състояние.
lov - майстор
Тва с на кучето г.... е меко казано щом още помня какъв зор беше. :lol:

Тема "ремонт скоростен лост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: