Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Домашен немайстор - специалист
Здравейте. В банята имам едноръкохватков смесител. Старият му механизъм си работи, но е необичайно шумен, затова реших да го сменя с нов, но проблемът е, че новият механизъм сълзи топла вода - явно уплътнението му не приляга плътно. Купих втори нов механизъм - и той сълзи по същия начин.

Прикачвам снимка на повърхността във вътрешността на смесителя, с която уплътненията на механизмите контактуват. Повърхността е гладка и би трябвало уплътненията да не пропускат вода, но го правят.

Изображение

Прикачвам и снимки на трите механизма, които имам. Вляво е старият (който е шумен, но не сълзи), а другите два са новите, които купих. Както се вижда, уплътнението на стария механизъм е значително по-дебело и различно като вид от уплътненията на новите механизми. Мога ли в крайна сметка по някакъв начин да сложа някой от новите механизми в този смесител, без да сълзи?

Изображение Изображение

Благодаря!
kozl - майстор
Не си писал откъде сълзи, но щом причината е в уплътнението в долната част на главата предполага се, че прокапва при ръкохватката, а не от чучура, защото ако е от чучура причината не е в тези уплътнения.
Пък и на снимките явно се вижда разликата във височината на уплътненията спрямо долната основа на главата.
Как се стяга главата към металната основа? И може ли да се променя посоката на притискане?
От снимките не може да се разбере равнината на основата дали е перпендикулярна на посоката на притискане. Старата глава с по-високите уплътнения може да поеме някакъв ъгъл на отклонение. При новите глави явно се разчита на по прецизно изпълнение на металната основа.
Домашен немайстор - специалист
Благодаря за включването, kozl!

Днес ходих сигурно в 15 магазина и за щастие на едно място имаше глава със същия тип уплътнение като на оригиналната глава. Вече смесителят не капе и работи значително по-тихо. :)

Тема "Сълзящ смесител" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: