• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
rorik - специалист
Омръзна ми от хора които не си гледат работата.
Обмених си газова бутилка в газстанцията.От големите бутилки е.
По никакъв начин не можах да сложа клапана. Клапана е нов.
Отрязах от уплътнението 2 мм което е отгоре на бутилката ама от яд и бързане че трябваше да си свърша работата я направих на вълни.
Изпускаше от вълните обърнах я и свърших си работата . Ама трябва да купя нова.
Обаче има нещо гнило и в клапана. Като го натисна не закопчават сачмите , та се налага да натисна долния пръстен на клапана за да закопчае. Вижда ми се че пружините нещо са хлабави?
Та въпросите ми са:
1. Какви са размерите на уплътнението ?
2. Какво му е на тоя клапан?
plamen6703 - майстор
Въпроса е за редуцир вентила ли става дума :wink: ?
Уплътнението отгоре на клапана на бутилката е това и струва 20 стотинки, има го на всяка газостанция :partyman:

Прикачен файл:
gaz.jpg
gaz.jpg (16.09 KиБ) Видяна 677 пъти
rorik - специалист
Да, такъв е уплътнителя . Опасявам се обаче че поставения е с по малък диаметър и при поставянето му се губи еластичността и за това не можах да закопчая клапана. Като го отрезах 2 мм закопчах .
За това и питам за размера. Дължина , диаметър, стена ?Това е една селска бензиностанция и само обменят бутилки. Та не зная дали ще имат .
borchoyor - специалист
Майтап с тия бутилки е противоздравен, не си играйте със... тая с косата, просто си сменете бутилката....
rorik - специалист
Прав сте , ама нямам избор. И да я сменя пак ще ми дадат некой трошляк.
Най близкото за обмен е на 15 км , следващата опция да си зареждам моя е на 30 км.
plamen6703 - майстор
Не си ли се замислял, че на бутилката може нищо да й няма, а проблема да е в редуцир вентила или ти да не се справяш с монтирането на редуцир вентила. :partyman:
lov - майстор
Корпуса на вентила където ти се захваща клапана със сигурност не е надебелял, че да ти е причина. Отделно със сигурност си отговаря на размерите. Повярвай ми проверяван е по не няколко път преди да е завит на тази бутилка. Не си мисли и че някой си играе да го сменя всеки път и да ти дават разни трошляци.
Единственото което може да ти прави проблем е малко по твърдата гумичка ама и тя се влияе от температурата. И другия път преди да се опитваш да сложиш клапана я мазни с малко веро или сапунена вода. На времето имаше курсове как се борави с тези бутилки и как се поставя такъв клапан и дори как се проверява дали правилно е сложен. А това с верото не махлянска приказка а стандартна процедура за такива газови уплътнение. И ако пак се оправдаваш, че не успяваш и са ти дали трошляк, по нашия край му викаме човек с криви кунки. :lol:

п.п. Скъсвания по гумичката да не говорим както си рязал от нея е абсолютно недопустимо. ринципно е консуматив и при всяко зареждане на бутилката трябва да се сменя.То няма кой да те провери и недей повече да режеш дето не ти е работа щото със сигурност ще чуем за теб по телевизията. :-D
iliya_i - майстор
пет ное 22, 2019 10:02 pmlov написа:
Корпуса на вентила където ти се захваща клапана със сигурност не е надебелял, че да ти е причина. Отделно със сигурност си отговаря на размерите. Повярвай ми проверяван е по не няколко път преди да е завит на тази бутилка.
Това лято с доставка по домовете ми донесоха бутилка със нестандартен вентил. Редуцира се клатеше на него. После си я вземаха, като я видяха. Носят я с лепенка на вентила и личи, като я получаваш. Дори я пробвах с два редуцира. Явно някой им я е пробутал при обмена, на тяхната машина е паснала и не им е направило впечетление.
lov - майстор
Честно, ще ти повярвам само ако го видя на живо. Нищо лично. Чисто технически казус.
  • 1
  • 2

Тема "Газова бутилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: