Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
vesodimov - специалист
Привет.
От стена излизат два кабела /фаза+нула/. Към тях е вързан разклонител. Поради липсата на трети кабел мога ли да вържа мост между нулата и пластинките на разклонитела с цел "зануляване" ?
kozl - майстор
НЕ, НЕ и пак НЕ.
Зануляването само в контакта на стената. За разклонителя се ползват 3 жила и те така.
По твоето обяснение е възможно ако не се разменят фазата и нулата към разклонителя (твърда връзка), но какви са тези изпълнения :?
vesodimov - специалист
пет дек 13, 2019 4:14 pmkozl написа:
НЕ, НЕ и пак НЕ.
Зануляването само в контакта на стената. За разклонителя се ползват 3 жила и те така.
По твоето обяснение е възможно ако не се разменят фазата и нулата към разклонителя (твърда връзка), но какви са тези изпълнения :?
Съгласен съм, че е опасно, но с това разполагам. Връзката е скрита зад голяма мебел и чак сега й обръщам внимание. То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?
hidrazin - майстор
Кое не разбра от думичката НЕ ???
:partyman:
vesodimov - специалист
пет дек 13, 2019 7:07 pmhidrazin написа:
Кое не разбра от думичката НЕ ???
:partyman:
От думичката "НЕ" разбрах, че не бива да правя мост между нулата и пластинките на разклонитела с цел "зануляване".
При положение, че имам само два кабела попитах какво ще ме посъветвате. Ти разбра ли ?
ESPACE - майстор
Аз разбрах че кабела на разклонителя е твърдо свързан към двата проводника от стената и няма опасност някой да ги размени. Значи няма никакъв проблем да си занулиш разклонителя.
iliya_i - майстор
пет дек 13, 2019 7:23 pmvesodimov написа:
При положение, че имам само два кабела попитах какво ще ме посъветвате. Ти разбра ли ?
Да си купиш кабел с три жила, да го завържеш за този с двете жила и да го изтеглиш. :-D
Добре, а този телевизор със какъв щепсел е, та си тръгнал да го зануляваш?
plamen6703 - майстор
пет дек 13, 2019 6:38 pmvesodimov написа:
То май е по-добре да си я оставя така. Към разклонителя е вързан само един телевизор. Ще ме посъветвате ли нещо ?
Това бих те посъветвал и аз :wink: ! :partyman:
tzetz009 - специалист
:? Разваляш съществуващата постановка . Изолираш жиците с изолирбанд . Спестяваш пари и с тях си купуваш голям плакат на скъп автомобил . Плаката го лепваш на стената , така че да закрива проблемната конзолна кутия . И си пускаш разклонител/удължител от някой по свестен контакт по твой избор . Взимаш си два галона бира за добрата работа , слагаш ръцете на кръста и си казваш " - До тук добре ! " . Е , винаги може да получиш и някой и друг съвет различен от моя !

:partyman: :partyman: :partyman:
vesodimov - специалист
пет дек 13, 2019 7:43 pmESPACE написа:
Аз разбрах че кабела на разклонителя е твърдо свързан към двата проводника от стената и няма опасност някой да ги размени. Значи няма никакъв проблем да си занулиш разклонителя.
Ако не ги разменят от Енергото - няма кой друг.
iliya_i написа:
... да го завържеш за този с двете жила и да го изтеглиш. :-D
Добре, а този телевизор със какъв щепсел е, та си тръгнал да го зануляваш?
Първото не ми е ясно - как от две към три ?
Е това е най-важния въпрос. Проверих - обикновен щепсел с два кабела. Което май обезсмисля работата ...
tzetz009 написа:
:? Разваляш съществуващата постановка . Изолираш жиците с изолирбанд . Спестяваш пари и с тях си купуваш голям плакат на скъп автомобил . Плаката го лепваш на стената , така че да закрива проблемната конзолна кутия . И си пускаш разклонител/удължител от някой по свестен контакт по твой избор . Взимаш си два галона бира за добрата работа , слагаш ръцете на кръста и си казваш " - До тук добре ! " . Е , винаги може да получиш и някой и друг съвет различен от моя !
:partyman: :partyman: :partyman:

Няма грижи. Връзката е за голям шкаф - не се вижда. Сериозно ще се замисля. :partyman:

Тема "Зануляване на контакт без трети кабел ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: