Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте!
Заглавието на темата ми не е много описателно, но нека обясня: Живея под наем и имам котка. Миналия месец ми се налагаше често да пътувам извън града (Пловдив) и да оставям котката под надзора на друг човек за по два-три дена. Хубаво де, ама малкият беладжия решава, че му се разкарва из всички стаи и започнал да драска по затворените врати. Вследствие на това, накъсал с нокти гумените уплътнения между касата и вратата, а другата седмица хазяите ми искат да дойдат на оглед. Обърнах нета и всички магазини в Пловдив - от хипермаркети до гаражни железарии; магазини за мебелен обков; фирми, предлагащи врати и прозорци - да търся такива уплътнения, но навсякъде ме връщат. Проблемът е в това, че ми трябва определен цвят, който не е наличен никъде (може да се види на снимката, кенчето е само като база за цветово сравнение :) ).

Изображение

Дайте ми съвет какво да правя, към кого да се обърна за решение на проблема?
Lutchezar - майстор
Една снимка не е достатъчна, важен е профилът, размерът и след това цветът.
Пишеш в гугъл "уплътнение за интериорна врата", избираш снимки и започваш да търсиш нещо като твоето. Като цъкнеш на някоя снимка излизат други с подобни изображения, в случая близки профили.
Има доста фирми, но без вид профил и размер тук по снимка само човек който се занимава с това би се ориентирал.
Успех.
Благодаря ти за бързия отговор!
Знам, че са важни и профилът и размерът, но хазяите едва ли ще гледат толкова много - интересува ме цветът да е същия, за да не си личи, че е бутано. Иначе, профилът е „къщичка със странично перо“ (или поне с такова име видях същия профил в няколко сайта, в които, разбира се нямаше разцветка), а размерът е 10мм. Дали е силикон или гума, или нещо друго, обаче не мога да кажа (меко е, но не е много пластично като силикон, прилича ми на гума). Въпросът ми беше по-общ - къде да търся на други места (като тип услуга), да викам ли майстор, и ако извикам, дали биха помогнали или ще ме карат да чакам един месец, докато дойде уплътнение от Германия/Австрия/Испания/Чехия/Словения/ала-бала.
kozl - майстор
Може би :?
Това са за шлиц или требе да е лепящо?
За шлиц е - „набивно“ ми казаха, че се води.

Edit: Сега виждам, че „Може би“ е линк към Daniv02. Пращах им и-мейл - нямат цвят. Насочиха ме към представителите си в Пловдив - същата работа.

Тема "Подмяна на гумено уплътнение на интериорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: