Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,

Имам проблем със съдомиялна Whirlpool, модел ADP 500 WH, произведена в Полша, година на производство 12 месец, 2015 година.
Използваме я 3-4 години.
Преди няколко месеца започна да ми прави следния проблем.
Пуска се, пълни се с вода, спира и в момента, когато трябва да започне да върти перките вътре, нищо не се случва.
Пълни и източва вода без проблем.
Викнах майстор, която я отвори, почука 2-3 пъти с отверка циркулационната помпа и машината тръгна.
Каза ми, че помпата е заминала и най-добре е да се закупи нова съдомиялна машина, тъй като цената на нова помпа била към 300 лв.
Също така ми каза, ако ми се занимава, при проблем, да я отварям и почуквам помпата с нещо метално.
Не разбирам как едно почукване с отверка прави тази магия, но е факт. След това няколко пъти през 2-3 седмици ми правеше този проблем и като
я отворя и почукам тръгваше. Но напоследък това започна да се случва през 2-3 дни и предполагам е дошло време за някакво по-адекватно решение.

Какво бихте ме посъветвали - ремонт или нова машина ?
Защо едно почукване с отверка оправя проблема ?
Смяна на помпа наистина ли излиза 300 лв ?

Благодаря предварително.
krasi92 - майстор
Тая си е изпяла песента. Ако имаш достатъчно средства нова машина.
lov - майстор
Ти за препарати за почистване и профилактика на съдомиялни машини чувал ли си някога. Поне 3-4 в годината трябва да се третират с такъв препарат. А как се ползва си го пише на него.
Айде бегай до магазина. :lol:
чет апр 09, 2020 6:58 pmlov написа:
Ти за препарати за почистване и профилактика на съдомиялни машини чувал ли си някога. Поне 3-4 в годината трябва да се третират с такъв препарат. А как се ползва си го пише на него.
Айде бегай до магазина. :lol:
Чувал съм и съм ги използвал, но не редовно. Съмнявам се, че това е проблема.
Преди тази съдомиялна, имах друга Whirlpool, по-стар модел, 10 години изкара без никакви ремонти и без никакви подобни препарати за почистване.
lov - майстор
Проблема си е ваш след като смятате че само с едно плакнене сте си измивали съдовете след като с години не се я почиствали основно. Можеше да прочетете упътването какво е написал производителя за вашата здравна безопастност. Техническата е видна няма какво да я обсъждаме.
А иначе се съмнявайте колкото си искате проблема си е ваш. Дадох си мнението нали пари не ви искам. :cool:
wanderer - специалист
Преди няколко месеца имах сходен проблем, и даже имах питане тук. Миялната беше Мидеа, но с помпа Уърпул. Салника беше протекал, и оста на помпата беше цялата в бигор и язви. Като и помогна с отвертка (на задния край на оста има шлиц) завърта и работи, но на следвщия ден пак се сдървява. Имам познат който се занивава точно с такива ремонти, и ми каза нещо подобно - помпата беше над 200 лв. Айде у Тенополис, и едно ново Горение на промоцийка. Вярно - от евтинките, и с бая окастрени програми в сравнение с мидейката, но пък с 5 години гаранция. Така че ориентирай се...

Тема "Проблем със съдомиялна Whirlpool" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: