• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Имам казанче на Видима с 2 бутона - 1/2 бутон и още един за пълно изпразване на водата. 1-2 секунди след натискане само на 1/2 бутона и другия бутон сякаш се натиска сам и потъва. Имате ли идея защо може да се получава така? Има едни сиви пръчки, които са закачени за бели кукички и отделно са прихванати в основата. Когато откача едната пръчка (която отговаря за цялостното изпразване на водата) от куката и натискам само 1/2 бутона, другия в повечето случаи не потъва (но пак понякога потъва).
Освен това имам чувството, че при 1/2 бутона и при другия количеството вода е едно и също. Пробвах да регулирам поплавъка, но май няма ефект. На какво може да се дължи това и как може да се поправи?
Ето как изглежда казанчето: Изображение
naster - майстор
10-15 лв. е целият механизъм. Аз го купих от бриколаж, имаше и някаква гаранция 2,3,5 години...
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Логиката на механизма, като я разглеждах - странна малко.
Ако задържиш бутона 1/2 след около 2-3сек. се изпразва всичката вода. Все едно си натиснал другият бутон. Защо е направено така - нямам идея.
Просто бутона 1/2 работи, ако не го задържаш. Натискаш и пускаш веднага!!!
Пробвай.
пон апр 06, 2020 12:40 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Логиката на механизма, като я разглеждах - странна малко.
Ако задържиш бутона 1/2 след около 2-3сек. се изпразва всичката вода. Все едно си натиснал другият бутон. Защо е направено така - нямам идея.
Просто бутона 1/2 работи, ако не го задържаш. Натискаш и пускаш веднага!!!
Пробвай.
Да, става като натиснеш бутона много бързо (за 1 секунда само) той пуска към 2 литра вода и не се пуска другия. А като го задържиш малко и явно, защото пуска повече вода (цялата) затова пропада и втория бутон (за да покаже, че е пуснало цяло казанче вода). Иначе трябва да се натисне буквално за 1 секунда (дори не до долу мисля) за да се задейства само половин казанче, това нормално ли е за този тип казанчета?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
На тоя механизъм е такава логиката.
Що не го пишат - не знам.
На друг механизъм може да не е такава.
krasi92 - майстор
То това на видима ли е щото прилича много на http://nikiplast.net/
iliya_i - майстор
чет апр 09, 2020 7:58 pmkrasi92 написа:
То това на видима ли е щото прилича много на http://nikiplast.net/
Щото Видима не прави арматура за казанчета, а си ги купува от комшиите :yawinkle:
Фаянс (Каспичан) също не си прави сам арматурите. Та за това няма значение Видима ли е, Фаянс ли е, важно е коя партида арматура ще случиш - на Никипкаст - Севлиево или на Санитапласт - Драгоево. Според това което са имали в момента.
krasi92 - майстор
Тези на Никито са отврат и за регулиране и като работа.
kozl - майстор
Аз не случих с тези механизми. В къщи смених 2 и двата протекоха и водата бавно, бавно от казанчето в чинията. От няколко години съм с някакъв чешки с единичен бутон. На тъщата смених и след няколко седмици се откачи някаква клик джаджа към бутона. Тя се откачаше, аз закачах и накрая я залепих та стана там неразглобяемо ама все още работи.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бутони на казанче Видима" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: