Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
zaz
Сега правим ремонт на кухня. Има само един контакт на стената над плота и искам от него да прекарам втори. Стената е на места бетон, на места блокчета ютонг, обаче мазилката е доста дебела. Мисля, че ще е достатъчно да се скрият жиците, защото отгоре ще лепим мдф гръбче.
Въпросът ми е как да пробия улея за жиците?
ESPACE - майстор
Подходящ диаметър свредло и перфоратор. Водиш машината под 45 градуса ъгъл и свредлото прави канала. Може и с ъглошлайф с диск за неметал. Правиш две линии и после махаш това между тях. Много прах се вдига обаче, трябва и прахосмукачка при втория вариант.
naster - майстор
Ако перфораторът има режим само къртач, без въртене, по-добре с едно сдс длето. Може и с флекса с една диамантина до необходимата дълбочина, но после пак трябва да се отнеме с длето. Това със свредлото и за мъжки ръце е трудна задача.
zaz
Мерси за отговорите. С чук и длето ми се струва най-нискобюджетен вариант :D Ще видим, може да пробваме с перфоратор.

Иначе пробиването на дупка за контакта с перфоратор, нали?
miroki - майстор
Може и външен контакт. И кабела мостови.
naster - майстор
За конзола ще стане по-прецизно с флекса - едно квадратче и после с гипсово лепило/турбозол примерно. Явно имате нужда от втори контакт на друго място. Защото може в една конзола двоен контакт без къртенето.
miliad - майстор
чет юни 04, 2020 11:25 amzaz написа:
Сега правим ремонт на кухня. Има само един контакт на стената над плота и искам от него да прекарам втори. Стената е на места бетон, на места блокчета ютонг, обаче мазилката е доста дебела. Мисля, че ще е достатъчно да се скрият жиците, защото отгоре ще лепим мдф гръбче.
Въпросът ми е как да пробия улея за жиците?
Не четете бе пичове. Мазилката с теслата или острото на чука-колко място му трябва на един кабел. А на мдф гръб най добре става с конзоли за гипскартон. Пробиваш гърба, бележиш на стената, правиш си дупката за конзолата и си ти.
torbalan - Дървен философ
Има боркорони за бетон, които правят кръгла дупка с размер, колкото за конзолата.

Изображение
naster - майстор
чет юни 04, 2020 1:57 pmzaz написа:
Иначе пробиването на дупка за контакта с перфоратор, нали?
Очевидно не е само кабелче - ако гърбът е плътно по стената нали трябва да влезе някъде тази конзола.

Тема "Как да пробия улей за кабели за нов контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: