Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Моля ви за идеи и насоки как да поправя щетите по стената при капандурата.
Получават се при студено и влажно време - стича се вода от рамаката на капандурата по стената, понякога стига чак до долу по латекса. Може би е конденз, макар че е по рамката, а не така изразено по стъклото. Преди 1-2 години облицовахме стената с корк - вижда се на снимките, че няма ефект.
Прикачен файл:
20200509_190325.jpg
naster - специалист
Причините може да са различни: от неспазена инструкция за монтаж от производителя, до неподходящ прозорец, за обитаемо или необитаемо помещение. На мен ми прилича на комбинация от конденз и лоша вентилация на помещението.
aroot - специалист
naster е прав.
Това прилича на конденз и неразбиране на това понятие. ЩЕ дам пример. Всяка зима в продължение на 10 г имахме мухал и петна по таваните в кухнята. По-добре късно отколкото никога, та на един мухабет се отвори приказка и тогава светнах - жената готви при затворено помещение - врати и прозорци, аспирацията само трака. Трябва да се отваря прозореца при готвене да излиза парата. В сухо време, ОК, влагата се поема от околното пространство но когато е влажно веднага кондензира по стените ако няма вентилация. С тази логика си решихме и проблема в банята - сложихме вентилатор да работи след всяко къпане. Или да стои вратата отворена - ама пак трябва да отиде някъде влагата.
Та и вие така, трябва да разберете, че влагата трябва да отива някъде.. Ако сте на мансарден етаж, само с прозорци по таваните, трябва да инвестиране в автоматично отваряне на прозорците, да се научите да следите влагата и да я изкарвате от помещенията.
Предполагам се подразбира, ама да си го кажа, че от тогава никакъв мухал и петна по в кухнята и банята. Само зад един ъглов диван в кухнята, ама от както го разкарахме и сложихме столове, съответният ъгъл спря да има проблеми с вентилация и петната изчезнаха и тама.

Тема "ремонт на стена около капандура" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: