• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
христо75 - напреднал
Здравейте,
при включване на захранването машината започва да изпомпва, след половин минута спира,
след което отново изпомпва и т.н.
Функционалният тест дава грешка 1 - owerflow.
Reset не завършва успешно.
Поплавъкът на дъното не е заседнал.
При стартиране на програма нищо не се случва, просто си цикли на изпомпване.
Не знам как да проверя датчика(превключвателя) за нивото, защото не знам къде се намира.
Моля за съвет и помощ.
Благодаря!
zz_stefanov - майстор
Поплавъка добре че не е заседнал, но водапо дъното има ли?
batvenko - специалист
Излей две чаши вода на дъното, след което я пусни. Имах такъв случай, бях спрял водоподаването и съдомиялната зацикли.... Само изпомпване и до там, докато не излях малко вода... Успех.
христо75 - напреднал
Благодаря за отзивите!
На първия въпрос -вода по дъното няма.
На другия - ако налея вода на дъното ще се задейства поплавъка и ще дублира грешката 1.
Защо не се изчиства грешката с Ресет?
Има ли друг начин за изчистване на грешките?
Как работи системата за дозиране на чистата вода?
lov - майстор
По ниво с пресостат.
христо75 - напреднал
Този пресостат има ли нещо общо с устройството с поплавъка, което се намира на дъното?
Ако не, къде се намира?
lov - майстор
На дъното във ваната има функция единствено да вкара машината в авариен режим за да не се наводниш. Сработва при евентуален теч от някъде. Включва помпата на изпразване и спира всички други функции на машината. А къде са ти другите пресостати един господ знае. Говоря в множествено число че почти винаги са повече и от един. Модели много и ориентирането е интуитивно.
Но грешката която ти изписва и това което прави продължават да ме връщат към този на дъното. Я обясни подробно как го провери че работи и най вече се убеди че е здрав. Видя поплавъка че се движи. Измери му съпротивлението с мултицет. Разкачи му кабелите и т.н.
kozl - майстор
пон юни 29, 2020 11:39 amхристо75 написа:
Този пресостат има ли нещо общо с устройството с поплавъка, което се намира на дъното?
Ако не, къде се намира?
Некъде закачен на сухо м-у долната част - съда под цедката на миялната и стените от ламарина, свързан с маркучи към съда под цедката на съдомиялната и изглежда като нещо такова
zz_stefanov - майстор
Дъното, кое е то. Отдолу има едно дъно с поплавък който следи за преливане и течове. Мисля че грешката е от него.

Предполагам @batvenko е изливал две чаши вода вътре при перките.
lov - майстор
То и аз за това говоря с поплавъка ама някои си упражняват логореята и ни пращат на страницата с пресостатите. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Съдомиална beko 6833 зацикли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: