Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bdimov - специалист
Здравейте.
Проблема ми е следния. Оказа се че шпиндел мотора на една моя фрезичка е тотално запушен с котлен камък и през него не минава никаква течност. Някой да даде някакво предложение? Зора е да може да започне да процежда, после ще го пусна с помпата през 5 литра оцет и за няколко часа ще е като нов :)

Поздрави!
lyubohar - майстор
Оцета се отразява зле на желязото.Аз използвам оцет,когато в коронка за часовник
остава счупена част от ремонтоар,или част от счупени винтчета.
Ако не е неръждавейка след няколко дена парчето го няма.
Така,че оцета може да се отрази зле на железните части.
lov - майстор
При часовника няма варовик който да е по активен към киселината. Единия от вариантите е да ползваш препарати за кафе машина за почистване на варовик. Но реално те са по слаби и трудно ще пробие. По ще са добри за последваща промивка. Докато прокара ще се наложи да действаш с по силна киселина примерно солна. По малко и с постояненн надзор. Другия вариант е млечна киселина. Тя не реагира с металите и е активна изключително към варовика.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - специалист
Първо през отворите механично почистваш докъдето стигаш.
С отверка, тел, накрая със свредло на ръка да изкараш каквото може.
Надуваш с въздух 1 Атм стига. От единият край, от другият - няколко пъти. Ако тръгне въздух, оставяш да върви 5мин. поне да изсъхне. Сам се пука като изсъхне. После почваш с водата. Сменяш посоките. И пак въздух и пак вода докато потръгне!
Успех
bdimov - специалист
Опитът от днес е следния. Вчера "на час по лъжичка" успях да инжектирам със спринцовка на малки порции по 0.5-1мл. около 35-50мл. концентрат/препарат за котлен камък от тези, които ги продават за баните и тоалетните. Имаше малко огделяне на газ/мехурчета и т.н. Така стоя няколко часа, после го изцедих и вързах към помпата. Няколко часа въртя друг препарат... пак битова химия за "чистене на сериозни наслоявания по плотове и т.н" ... За сега мисля че ефект има, обаче все си мисля че тоя препарат не е за варовик, а за други гадости... така че утре ще има няколко часа с киселина ( оцет или лимонтозу ), и мисля че нещата ще си станат.

Тема "Варовик в шпиндел мотор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: