• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, за пръв път пиша във форума и се надявам да успеете да ми помогнете да взема решение. Става въпрос за стар външен гараж. Преди месец му изляхме плоча на пода защото беше на пръст и сега ми предстоят тавана и стените. Стените съм решил да са с предстенна обшивка с гипсокартон, но за тавана се чудя все още. Преди години плочата течеше и затова малко се е уронила отдолу но вече му е направена настилка отгоре и нямам проблем. От тогава не се рони не подлизва никъде. Та в бъдеще идеята ми е да вкарвам кола вътре и затова искам да го направя. Мислех първо да правя и тавана с гипскартон но не ми харесва идеята толкова много да го дупча, а и ми се струва прекалено тежка конструкцията и не искам да я натоварвам. Изронил съм почти всичко което падаше. За сега съм се спрял на грундиране и след
това стиропор 5см да го лепя на топки и по някой друг дюбел. Целта ми е малко от малко да изправя тавана и да не е толкова грозен. Дайте ми вашите мнения и дали тази идея е добра. (Разполагам с лазер и мога да си начертая нивото за да стане що годе равно)

Прикачен файл

Screenshot_2020-08-11-20-36-00-426_com.miui.gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_2020-08-11-20-36-04-496_com.miui.gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_2020-08-11-20-36-17-068_com.miui.gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_2020-08-11-20-49-00-705_com.miui.gallery.jpg
iliya_i - майстор
Първо измажи оголената арматура с циментов разтвор, за да не гние повече. После си прави каквато искаш декорация.
Нали не смяташ да живееш в гаража?
Хаха не не мисля да живея просто да го приведа във вид . Циментов разтвор.. предполагам с вар и цимент ще стане да запълня по големите дупки. А да мина ли оголените железа с преобразувател
iliya_i - майстор
вт авг 11, 2020 10:17 pmilianrusev написа:
А да мина ли оголените железа с преобразувател
Да.

Може и с нещо такова да измажеш дупките: https://gsstroimarket.bg/product/12964- ... zilka-40kg
Не мисля много да дупча и се чудя дали ако сложа по-малко дюбели ще имам проблем в бъдеще. Трябва да видя също и колко бяга нивото защото плочата е доста стара и може да се наложи на места да слагам по дебел стиропор.
burkov - специалист
След добра обработка на плочата отдолу, можеш да ползваш пяна за монтаж на eps-a. Лесно, чисто и леко. Накрая една тънка шпакловка с мрежа и теракол и си готов.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт авг 11, 2020 10:17 pmilianrusev написа:
Хаха не не мисля да живея просто да го приведа във вид . Циментов разтвор.. предполагам с вар и цимент ще стане да запълня по големите дупки. А да мина ли оголените железа с преобразувател
:-) Циментов разтвор е цимент и вода. Вар на желязо не е добра идея.. След циментовия разтвор може
вт авг 11, 2020 11:09 pmburkov написа:
След добра обработка на плочата отдолу, можеш да ползваш пяна за монтаж на eps-a. Лесно, чисто и леко. Накрая една тънка шпакловка с мрежа и теракол и си готов.
Мислех си го но не съм сигурен дали ще ми се получи. Май разликата е доста голяма на места и пяната няма да ме оправи. Ще видя нивото с лазера тези дни и ще преценя. Благодаря ви за помощта и бързите отговори. А може ли да кажете защо вар и желязо не е добра идея :?
Hoвoceлckи - майстор
Трябва да замажеш навсякъде оголената арматура, но не бих препоръчал точно цимент. Стария бетон жадно дърпа влагата на разтвора, с който ще замазваш и е много вероятно да се изрони. Бих препоръчал флексово лепило. По-скъпичко - трябва ти съвсем малко.
Зачисти с телена четка виждащите се арматури и ги грундирай.
В гараж, особено зимата подът е мокър. ГК-то хич не обича влагата. Помисли по въпроса.
Флексово лепило.. това за плочки ли трябва да е че не съм чак толкова запознат. Мислих по въпроса с влагата на пода но уж по тази причина като заливахме сложихме найлон и насипахме 2 3 ремаркета чакъл. А и не знам с какво друго да направя стените освен гипскартон защото са доста криви с тези тухли единички. Едната стена даже е леко на дъга .
  • 1
  • 2

Тема "Таван на гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: