Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Монтираха ми врата на балкон на панелка с луфтове, които ми изглеждат прекалени, но според фирмата това са “технологични луфтове и без тях не може”. Също така ми искат 120 лв. за обръщане, а самата врата с монтажа е 250 лв. Предвид доста едрите парчета дърво, които са използвали, за да я натаманят, оставам с впечатлението, че с пяната с прикрили доста големи празнини и че дори дюбелите на някои места може да не са добре захванати. Въпросът ми е мога ли без притеснение за стабилността на вратата да я измажа както е или по-добре да изчегъртам пяната и да запълня с парчета газобетон?

Снимки
mkocev - специалист
Според препоръки за ползване на монтажна пяна, фугата е добре да не надвишва 5см. На снимките, най-голямата изглежда там някъде.
Няма да падне, все пак половината дограма в БГ се държи предимно на пяна :)

Може да боднеш близо до ъглите още по някой много дълъг винт за директен монтаж, поне да си сигурен, че нещо държи :)
miliad - майстор
Хич нищо да не бодва, защото гаранционно ще си я поддържа той.
От тия снимки нито една няма от която да извлечеш полезна информация.
Ако се отваря и затваря нормално, без да стърже, чука и да напъваш дръжката, крилото нормално ляга на касата без да зяпа
някъде гумата-замазвай спокойно.
Георги767 - специалист
Хич нищо да не бодва, защото гаранционно ще си я поддържа той.
От тия снимки нито една няма от която да извлечеш полезна информация.
Ако се отваря и затваря нормално, без да стърже, чука и да напъваш дръжката, крилото нормално ляга на касата без да зяпа
някъде гумата-замазвай спокойно.

+1
schuldiner - майстор
То трябва да гадаем с колко винта е, колко са хванали в стените и какво е оребрението на пластмасата.
Най-сигурно е да тръшнеш вратата няколко пъти и ако не поддава притеснително - замазвай.
ПП Клиновете се вадят.
ППП На мен като смених дограмата на два етажа къща направо ми се плачеше от обръщане - 5 дена по три пъти отвътре и отвън и още имаше за изправяне... Една врата за 120 лева веднага я пускам на фирма.

Тема "Дограма/врата с голям луфт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: