Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kokotoka - помощник
Здравейте

Имам следния проблем. Както си пере, някъде в рамките на 10-тина минути пералнята се изключва сама. Всичко загасва, все едно е изключена от контакта... Като се изключи от контакта и пак се включи, тръгва и след 10 минути пак... Направи ми впечатление, че кабела на пералнята е доста топъл.
Отворих горния капак да погледна какво става, не се вижда никакъв проблем.
Пералнята е BOSH WAE 2036SBY. Какъв може да е проблема?
kozl - майстор
Кабелът може да се нагрява от тока на нагревателя :?
На програма само с изплакване пак ли прави така?
kokotoka - помощник
пон дек 27, 2021 9:39 amkozl написа:
Кабелът може да се нагрява от тока на нагревателя :?
На програма само с изплакване пак ли прави така?
Да. Последния път понеже беше пълна с вода, пуснах да източи водата и центрофугира, пак изгасна. После пуснах само да източи водата и така изкарах дрехите...
kozl - майстор
Щом тъй по мое мнение повредата е в платката - спира захранването на платката от сработила защита и всичко загасва. Като се изключи от контакта, защита отпада и захранването се рестартира.
Това е моето предположение, но до тука съм.
Нямам схема на платката и само мога да предполагам, че или де е повредил чипа на импулсното или някйде в схемата нещо е повишило консумацията и се задейства защитата.
И основното ми мнение, е че паралнята ти е за проверка по платката. И ако нямаш умения за това, форума няма да ти е от полза.
kokotoka - помощник
пон дек 27, 2021 10:50 amkozl написа:
Щом тъй по мое мнение повредата е в платката - спира захранването на платката от сработила защита и всичко загасва. Като се изключи от контакта, защита отпада и захранването се рестартира.
Това е моето предположение, но до тука съм.
Нямам схема на платката и само мога да предполагам, че или де е повредил чипа на импулсното или някйде в схемата нещо е повишило консумацията и се задейства защитата.
И основното ми мнение, е че паралнята ти е за проверка по платката. И ако нямаш умения за това, форума няма да ти е от полза.
Интересно, днес отново пуснах пералнята за проба. 40 градуса 1:30 цикъл на пране остават още 30 минути, до тука няма проблем...
ESPACE - майстор
Вземи я включи в друг контакт, ако пак направи проблема.
kokotoka - помощник
пон дек 27, 2021 12:06 pmESPACE написа:
Вземи я включи в друг контакт, ако пак направи проблема.
Днес 2 пранета по 1:30 минаха без проблем...
kokotoka - помощник
След като вчера работеше без проблем, днес пералнята отново спря на половината програма 45 минути.
Някакви идеи какъв може да и е проблема?
Пуснах я отново на студена програма, и отново спря...
Lutchezar - майстор
В кое помещение ти се намира пералнята?
kokotoka - помощник
вт дек 28, 2021 9:26 amLutchezar написа:
В кое помещение ти се намира пералнята?
В коридор до банята. Захранва се от контакт с ключ за бойлера (от години). Бойлера не е включен когато пералнята работи...

Тема "Пералнята се изключва по време на пране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: