• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
rossenboy - специалист
Здравейте, бързо питане за батерия Parkside 18 V - поради някои мои действия (да се разбира глупост) батерия 18 V на Парксайд не се зарежда вече - включиих я без да искам към зарядното минус към минус и плюса на батерията със ,,с" на зарядното за продължително време. Отделно батерията беше доста изтощена - завърта виинтоверта за секунда и спира. Сега като я сложа на зарядното не се зарежда въобще.
Въпросът ми е убил ли съм я невъзвратимо или мога да я ресетна/съжиивя по някакъв начн?
И ако се е споминала батерията, ако някой знае дали със зарядното на Парксайд могат да се зареждат батерите на Steinhouse - като цени идват най-поносими за батери май и поне зарядно да не купувам?

Лека успешна седмца!
kozl - майстор
Аз пробвах да сменя елементите на батерията с елементи от по-новия модел. Резултата незареждаща се батерия. Най-вероятно съм изпекъл некой елемент при запояването и разпояването.
Сега я ползвам батерията като я рязглобявам и зареждам елемент по елемент с външно зарядно.
Последна промяна от kozl на вт апр 12, 2022 2:14 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Ако клетките ти са едни и също балансирането можеш да го правиш веднъж на няколко месеца или даже на година. Това разбира се ако разполагаш с зарядно, което може да зарежда последователно навързани елементи.

Та към автора - има шанс батерията ти да е жива, но трябва да се отвори да се разбере. Отваряш и гледаш какво е напрежението на клетките. Ако е около 2.5 - 3 волта ги зареждаш на външно зарядно и пробваш дали ще тръгне. Ако напрежението е ниско или не тръгне - търсиш друга батерия.
Lutchezar - майстор
Ако е умряла батерия то тогава едно от решенията е x20 батерия и преходник https://3dmixers.com/m/115094-parkside- ... 18v-or-20v
zz_stefanov - майстор
Не случайно няма производител на акумулаторни машини, който да предлага ремонт на батерии и зарядни дори и в гаранция.

Запознатите с материята ги разбирам за какво си играйкат с това, но за човек който не в час темата преминава в раздел 'запали се сам'.
brum - майстор
Факт. Но тук е "направи сам" форума. Споделя се какъв е подхода и човек си преценя дали да пробва.

Батерии по принцип не се запояват. Правят се точкови заварки. И с запояване става, но трябва да се действа внимателно и не е прието като практика. Китайски устройства дето правят точкови заварки има по 20 долара с доставката вече. И спокойно заваряват 0.2mm лента с правилният акумулатор.

А това което казвам на автора е да отвори батерията и да премери дали клетките не са случайно живи. Сравнително безопасна операция. Няма разкачане на пакета, няма запояване и разпояване.
kozl - майстор
вт апр 12, 2022 4:41 pmbrum написа:
Батерии по принцип не се запояват. Правят се точкови заварки. И с запояване става, но трябва да се действа внимателно и не е прието като практика.
Ако визираш мен, това го знам. По принцип като се подменям елементи на батерии избирам такива със заварени пластини и запоявам тях, Точно на Парксайда пакетите са с такива изведени пластини, които се запояват към платката. Та аз разпоих пакетите
от платките на две батерии "А" и "Х":

Изображение

Изображение

И пакетите:

Изображение
brum - майстор
Навремето имаше контролери за батериите по лаптопите дето ако засекат проблем повече не тръгваха. За да подменя клетките при тях закачах успоредно клетка на тази която се маха колкото да държи напрежението над 3 волта. Не знам дали още го практикуват, но ако два пъти подред си ударил греда при смяна на батериите е много вероятно още да го практикуват :) .
fantom - специалист
вт апр 12, 2022 6:11 pmkozl написа:
сините акумулатори са с по 500 mAh по-големи, по надпис, усеща ли ги машината?
kozl - майстор
ср апр 13, 2022 5:54 pmfantom написа:
вт апр 12, 2022 6:11 pmkozl написа:
сините акумулатори са с по 500 mAh по-големи, по надпис, усеща ли ги машината?
Аз не мога да отговоря. Това беше първия винтоврът с батерия от Лидл. А в началото ми беше и единствен уред на батерия от Лидъл и батерията се повреди. После придобих още един "ударен" винтоврът и перфоратор с подобрените 2Ah батерии, но нямаше с какво да ги сравнявам.
Всъщност сега имам няколко батерии 12V. 2 от тях са 1500 mAh другите са 2Ah и определено не хващам разликата м-у тях, но явно причината за това е, че не ми се занимава с тази задача.
Обаче като се повреди 4Ah 12V батерия веднага усетих. А и разликата 2 Аh/4Ah на малкото флексче лесно се усеща дори и без целенасочени действия за откриване на разликите.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на батерия Parkside 18 V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: