• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
melani2020 - помощник
Здравейте,може ли да ми помогнете със съвет с какъв ръчен инструмент може да се реже плътен поликарбонат с дебелина 4мм?Благодаря предварително!
lyubohar - майстор
Зеге,ръчен трион,чупене по предварително издран канал с острие.
melani2020 - помощник
чет май 12, 2022 5:16 pmlyubohar написа:
Зеге,ръчен трион,чупене по предварително издран канал с острие.
Има ли значение какъв е вида ръчен трион за дърво или друг?
miroki - майстор
За дърво ръчен трион ще го начупи, ползва се със ситни зъби, примерно като на ножовка.
Плексигласа със ситно зеге се нагрява много и стърготините се залепват след ножа и си остава цяла плоскост, трябва да се счупи, като стъкло после. При поликарбонат не знам дали ще е така.
melani2020 - помощник
чет май 12, 2022 7:25 pmmiroki написа:
За дърво ръчен трион ще го начупи, ползва се със ситни зъби, примерно като на ножовка.
Плексигласа със ситно зеге се нагрява много и стърготините се залепват след ножа и си остава цяла плоскост, трябва да се счупи, като стъкло после. При поликарбонат не знам дали ще е така.
Благодаря Ви много!
kr1100 - майстор
Дремел с дискче и оптимални обороти / на дремела се регулират оборотите. Може да сложиш шина по която да се водиш при рязането по права линия./
mkocev - специалист
Оформял съм с оберфреза парче, което честно казано не помня с какво отрязах грубо и се получава перфектно. Предполагам, че с циркуляр с диск без чапраз ще се получи добре.
melani2020 - помощник
чет май 12, 2022 8:19 pmkr1100 написа:
Дремел с дискче и оптимални обороти / на дремела се регулират оборотите. Може да сложиш шина по която да се водиш при рязането по права линия./
Благодаря много!
melani2020 - помощник
чет май 12, 2022 8:21 pmmkocev написа:
Оформял съм с оберфреза парче, което честно казано не помня с какво отрязах грубо и се получава перфектно. Предполагам, че с циркуляр с диск без чапраз ще се получи добре.
Благодаря!
Djack - специалист
Драскай с нещо от едната страна и чупи смело!
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на поликарбонат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: