Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lkxjj - напреднал
Здравейте

Дайте акъл за поправка на леки пукнатини и вдлъбнатина на стена от гипсокартон (виж снимката). Вдлъбнатината е с горе долу овална форма, около 8х11.5 см и в най-дълбоката си част е не повече от 5 мм. Не би се забелязала с просто око ако няма пукнатини в горната и лявата и част. Тя и на снимката едва се забелязва, но може да се опипа с ръка. По принцип е твърда, само при натиск поддава около пукнатините.

Знам, че класическия начин е със замазка, шкуркане и боядисване, но ми се ще да избегна цялото мазотене и стърготене ако има чалъм. Също знам, че и с пяна става, което е много по-лесно, но тя май е за запълване на големи дупки?

Има ли някакъв начин за козметичен ремонт или само да го замаскирам?

Благодаря
Прикачен файл:
IMG_20220606_1435321.jpg
шоп - майстор
Ако не искаш варианта със замазване, шлайф и боядисване го маскираш с картина или пано.
chapara - майстор
И картона е монтиран.......как?
Как успявате прав картон да го изкривите :?
lkxjj - напреднал
вт юни 07, 2022 7:00 amшоп написа:
Ако не искаш варианта със замазване, шлайф и боядисване го маскираш с картина или пано.
Как да го изравня с шлайф като е вдлъбнато? Не че съм майстор. Май само пълнене на вдлъбнатината и пукнатините ще свърши работа. А с пяна ще стане ли, тъй като изглежда доста по-лесно за изпълнение от замазката? С картина не е вариант, тъй като хазяина иска апартамента да изглежда по същия начин по който съм го наел при издаване.
lkxjj - напреднал
вт юни 07, 2022 7:18 amchapara написа:
И картона е монтиран.......как?
Как успявате прав картон да го изкривите :?
Не знам как е монтиран. Но стената не е куха навсякъде. Изкривих го с юмруци :lol:
шоп - майстор
вт юни 07, 2022 11:25 amlkxjj написа:

Как да го изравня с шлайф като е вдлъбнато?
Нали затова първо замазваш с гипсово лепило или шпакловка. После шлайфаш да стане равно и накрая латекс на цялата стена.
lkxjj - напреднал
вт юни 07, 2022 11:45 amшоп написа:
вт юни 07, 2022 11:25 amlkxjj написа:

Как да го изравня с шлайф като е вдлъбнато?
Нали затова първо замазваш с гипсово лепило или шпакловка. После шлайфаш да стане равно и накрая латекс на цялата стена.
Ясно. Аз си мислех за шкуркане на ръка :) Въпроса е, че нямам никакви инструменти, но ще трябва да инвестирам. А с пяна ще стане ли колега, въпреки че пукнатините и вдлъбнатината са нищожни? Затова търся някакъв лесен вариант, хем повредата е лека, хем трябва да се направи.
шоп - майстор
Няма проблеми да изкуриш на ръка. Малко шкурка номер 120 и 180 и едно дървено трупче и си готов.
lkxjj - напреднал
Чудя се дали няма някакво специално много тънко тиксо с което да покрия пукнатините? Ако има издатина от него после ще изшкуркам и боядисам отгоре да замаскирам. А вдлъбнатината тя наистина е нищожна. Ако не я опипаш с ръка няма как да я забележиш. Пукнатините се забелязват. Не ми се прави цялото това шпакловане и шлайфане. нито съм майстор, нито инструменти имам.
шоп - майстор
Аз ти казах как се прави. Всичко друго няма да е перфектно и трайно.
Може да опиташ с акрилен силикон.

Тема "Поправка на лека повреда на стена от гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: