Здравейте. Трябва ми спешен съвет от водопроводчик или някой който разбира от материята. Махнах пералня машина, като преди това естествено спрях водата. Та махнах маркучи всичко и като пуснах водата от тръбата потича мощна струя вода, която спира само като спра водата отново. Има само един маркуч и съответно само 1 тръба за топла/студена вода. Водата мога да я спра по 2 начина - с кранче, а има и устройство вклинено в тръбата с кабел и бутон 0/1 за спиране/пускане на водата. Прикачвам и снимка да стане по ясно. Та сега бутона е на 0 и нямам студена вода. Топла вода имам. Ако включа на 1 потича мощна струя вода от отвора на тръбата. Сложих капачка от пластмасова бутилка, която пасна идеално, но като пусна студената вода струята е толкова мощна, че водата си намира път и капачката не помага особено. Как да реша проблема? Ако купя от капачките за запушване на тръби от магазин ще свърши ли работа? Каква точно трябва да бъде? Пластмасова капачка от бутилка не помага особено. Трябва да свържа маркуч на нова пералня и тогава да пусна водата ли? Ами тогава къде ще отиде всичката тая вода? Има останала вода в тръбите ли и като я оставя за малко ще се изтече ли? Да, потече малко вода като махах маркучите, но като пусна водата струята е много мощна и ме е страх да я оставя задълго. Трябва ми спешно решение. Благодаря!
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lkxjj
- напреднал
31 мнения в "Затапване на тръба след премахване на пералня"
zz_stefanov
- майстор
В коя държава си. Не се вижда добре извода ти за пералнята, но там трябва да се завие тапа или капа с челно улътнение.
lkxjj
- напреднал
нед авг 07, 2022 10:25 pmzz_stefanov написа: В коя държава си. Не се вижда добре извода ти за пералнята, но там трябва да се завие тапа или капа с челно улътнение.В Англия. Там където е завинтена бяла пластмасова капачка

lkxjj
- напреднал
нед авг 07, 2022 10:32 pmLutchezar написа: В Англия беше авторът, от предните му теми съдя.Ключа с 1/0 се вижда вляво на първата снимка, тапата на тръбата вдясно, сега прикачам и снимка на тръбата с тапата отблизо. Снимката като се увеличи се вижда хубаво.
Някоя снимка на фокус на това дето всъщност е под мивката? На тръбата от която тече, на ключа 0/I отблизо и по-отдалеч?
Lutchezar
- майстор
Хромираното нещо с нахлузената капачка ми прилича на кран.
Автора, какво има на средния извод?
Ключът е електрически клапан според мен който спира и пуска водата. Т.е. Бялата жица от ключа отива в клапана.
Моята теория е че хромираният Тройник всъщност е кран, средното е или някаква врътка или счупено.
Ключът е електрически клапан според мен който спира и пуска водата. Т.е. Бялата жица от ключа отива в клапана.
Моята теория е че хромираният Тройник всъщност е кран, средното е или някаква врътка или счупено.
Последна промяна от Lutchezar на нед авг 07, 2022 10:46 pm, променено общо 1 път.
lkxjj
- напреднал
нед авг 07, 2022 10:38 pmLutchezar написа: Хромираното нещо с нахлузената капачка ми прилича на кран.Ами метална тънка тръба. Има малка издатина отгоре почти към края близо до капачката, не знам дали не може да се човърка с отвертка там и да се върти. Там беше прикачен маркуча за топла/студена вода на пералнята. Ако питаш за белия пластмасов извод, там беше другия маркуч на пералнята, за отходните води мисля. Оттам не тече.
Lutchezar
- майстор
Повечето перални ползват само студена вода, сами си я греят. Има и такива с вход и за топла вода, т. Е. Два входа и изход към канала. Това е друга тема, ако ти е наблизо пералнята дай модел или снимай входовете. Син за студена, червен за топла, и изход към канала. Ако не са толкова си със стандартна схема.
Пробвай ако се върти отвертка там, до бялата капачка, да завъртиш срещу часовниковата стрелка. Може и да е наопаки...
Пробвай ако се върти отвертка там, до бялата капачка, да завъртиш срещу часовниковата стрелка. Може и да е наопаки...
zz_stefanov
- майстор
Това посочено със стрелката ми изглежда на кран на който му я няма врътката. В кралството нали се затваряха в обратната посока.
Пробеай да го затвориш с тръбния ключ.
Пробеай да го затвориш с тръбния ключ.
lkxjj
- напреднал
Да, електрически клапан. Водата може да се спира или с крана или с ключа, но изглежда е само за студената, тъй като топла вода си имам. Клапана е черното нещо с жица, което е вклинено в тръбата. Може и да е кран на който му я няма врътката, както казва ЗЗ Стефанов. Там беше свързан маркуча на пералнята. Пералнята беше Bush A126QB. Там където си посочил със стрелката успях да вкарам тънка къса отвертка и въртях, въртях и в 2-те посоки много дълго време без никакъв ефект. Върти се, но изглежда не прогресира ни надолу, ни нагоре. Като пусна водата пак тече мощно. Кое да затворя с тръбен ключ? Там влиза само къса тънка отвертка. Водата тече от изхода на крана където сложих пластмасова капачка. Ако завия капа/тапа с уплътнение ще спре ли да тече?
Тема "Затапване на тръба след премахване на пералня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература