Прикачен файл:
IMG_20230306_151250.мащабирано.jpg (101.32 KиБ) Видяна 840 пъти

Ще се радвам на каквото и да е информация за подобен като прнцип продукт ...или насока на мисълта...каквото има

тук мисля, че само много уважаемия от всички П. Петков може да ти даде
вт мар 07, 2023 11:21 amjuvesan написа:А ВИТОЛУКС какво мислят по въпроса? Имам опит с фирма от Пловдив занимаваща се с домакински защити от пре и под напрежение - бяха изключително отзивчиви (вероятно заради името си) и ми посочиха точно кой SMD кондензатор да сменя, нещо повече, смениха ми гаранционно цяла защита, за която си признах, че сам съм "издумкал".тук мисля, че само много уважаемия от всички П. Петков може да ти даде![]()
След като порових из забранените руски простори , се разбра, че това наистина е леко осъвременена версия на стаааарите стабилизатори с релетА Чудих се откъде идва подобрената им точност на настройка - работата се оказа проста - явно е доста по евтино да сложиш триаци - повече на брой отколкото релета и така да " нацепиш" диапазона на по ситно... впрочем за протокола - сега стабилизатора се закотви на 170 волта, и пред мен остава разбера кой триак или управлението му защо прави мизерии....![]()
А ВИТОЛУКС какво мислят по въпроса?Ами какво мислят.... накрая на гаранцията го изпратих в техният сервиз, върнаха ми го и казаха, че са сменили управлението "профилактично" но при тях една седмица не дал никакви проблеми - моооооже и да е така, вярвам , че е способен " стабилизатора" да направи такива неща... но де факто ремонта НЕ се получи. Затова реших да поровя аз, защото , 23 килограмов стабилизатор , свален , опакован , изпращан по куриер и съответния обратен път започна да ми идва в повече..... при липса на резултат...
Учтиво дойдоха и го свалиха, занесли го в сервиз, а от там казали, че при тях не са се проявили прблемите и ми го монтираха
чет мар 09, 2023 12:53 pmbrum написа:Абе не ми се мъкне един 20 килограмов автотрнсформатор... иначе свалих аз въпросният Триак-блок - измерих всеки триак и управляващите транзистори и стигнах до оптрона...всичко е наред. Остава проклетият процесор и неговата платка, Тегаво... защото не мога да заседна на един извод на трансформатора и да чакам да се появи/ изчезне, а същевременно не мога все още да определя от какво естество е проблема - периодична загуба на комуникация с някой изход ИЛИ грешка в веригата която измерва и срванява напреженията за да "реши" процесора какво да направи кое да включи или да изключи. То поне да имаше някаква принципна схема на подобен такъв а то - суша....
Конкретно за стабилизатора предполагам, че ако преди него се свърже нещо с което да се регулира входящото напрежение ще успееш да го вкараш в режима с проблема. Ама може би е по-лесно да проследиш превключващите вериги, да търсиш разлики между тях и като видиш къде има разлики - отстраняваш.
чет мар 09, 2023 12:01 pmjuvesan написа: Offtopik:Дума, приказка отваря - понеже при първото посещение на монтажнците климатикът не си показа рогата, стоях и "дьобнах" (дебнах) с видеокамера моментите, в които компресорът се развърташе с видими вибрации на цялото външно тяло и необичайно тракане като удари по празна консервена кутия. Дори и това да не се е проявило в сервизни усовия, видеозаписите са факт и няма място за лигавене.Учтиво дойдоха и го свалиха, занесли го в сервиз, а от там казали, че при тях не са се проявили прблемите и ми го монтираха
аз , като орагнизатор сервизна дейност , включвща и климатици ще бъда предпазлив с изказваниятаНО...имахме такъв случай един даваше ггрешка периодично...казахме, че е от захранване- вечер се огъва - отсреща контрираха с изявлението че са два климатика в две стаи и другият е "добре" ...след смяна на платки, демоантаж и изпращане в фирмата вносител ни го върнаха с бележека - без проблеми....сложихме го пак и той "пак" ..... след което сложихме нов, а този е в моя офис и никога, ама никога не е дал хрешки ....а кажи къде е правдата
![]()
![]()
А относно моя китаец - оказа се, че това е стар модел тайванец, който обаче НЕ продава в Алиекспрес и облаците се схъстяват.... оказват ми и съдействие от фирмата, ама накрая ще си взема един със сервомотор и ще му бера гайлето със скапани четки .... абе омотана работа !![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: