• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте :)

Таванът в гаража е на плоча. Сградата е строена на пакетоповдигане и по самата плоча има много пясък, който се рони/ръси. Кой е най-добрия начин да измажа този таван и с каква мазилка? Директно с мазилката или първо да изроня пясъка по някакъв начин?
chapara - майстор
нед фев 16, 2025 5:08 pmyatanassov написа:
Здравейте :)

Таванът в гаража е на плоча. Сградата е строена на пакетоповдигане и по самата плоча има много пясък, който се рони/ръси. Кой е най-добрия начин да измажа този таван и с каква мазилка? Директно с мазилката или първо да изроня пясъка по някакъв начин?
10 години съм работил само на такива сгради, не като мазач, но следях процеса. В крайна сметка се стигна до най бабуинския начин, телена четка и след това мощни пароструйки. За по инжинерни дейности не съм чувал. Това от мен.
Шапка, очила, работни дрехи, метла, грунд, денонощие-две почивка.........мазилка или шпакловка.
Baлepu - специалист
+1. Грунда можеш да си го спретнеш сам - някакво флексово лепило разредено с вода 1:1 или като боза. Правил съм го с баданарка. Материала трябва постоянно да го разбъркваш, понеже се утаява скоростно. Това е своеобразна запечатка на песъчинките. Когато ги нямаше лепилата се правеше с "циментово мляко". По същата логика грундирахме бетона преди хидроизолация - разтопен асвалт, разреден с нафта.
chapara - майстор
Леко се изкривява отговора ми. Нищо няма да се запечатва, една шлюпка от мраморното брашно (не е пясък) ,не бива да остане! Грундове не бих препоръчал за да има дишане и проветривост, независимо че е гараж.
Baлepu - специалист
Кой ти изкривява отговора? Ти пишеш за механична обработка. Нито се коментира, нито се оспорва - твоя си работа (мнение). И аз пиша от (някаква) практика. Не съм практикувал и затова не го споменах, но би могло да се вложи мрежа за измазване, като се кове през някакво разстояние.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
industrial style, почисти, както chapara писа и остави така. Спести си мазилка на таван на гараж
chapara - майстор
Baлepu, това +1 изкривява, след моето мнение, обединява някак отговора. Ако не го чувстваш така, съжалявам. Когато пишеш по този начин, значи се съгласяваш с горното и продължаваш като допълнение. Е, изкривяваш, защото пишеш различни неща. Надявам се, си ме разбрал?
gogo7777 - майстор
Между твоя пост и този на Валери има още един.....на Трифон :wink:
Baлepu - специалист
Да и за това не съм го цитирал. Когато се отговаря на поста над теб - не е нужно (даже е нежелателно). И обратното ... Това е така по всички форуми. Не че масово не се цитира безсмислено ...
  • 1
  • 2

Тема "Измазване на таван на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: