Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, ще съм благодарен с ваша помощ, да реша стоящата пред мен дилема.
Имам приземно помещение, което е строено с идеята за работилница, но така и не е ползвано по предназначение. Сега се налага да бъде преустроено за жилищно, има обаче уловка. В плочата на пода има отвор и отдолу има подземно помещение 10-12 кв.м. Пода и стените на това подземно помещение са бетон и към момента няма абсолютно никаква влага. Въпроса ми е , има ли някакъв проблем този отвор просто да го бетонирам, отгоре да си залепя 10см. фибран и за финиш ламинат ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср ное 27, 2024 8:24 pmЧ.Василев написа:
Здравейте, ще съм благодарен с ваша помощ, да реша стоящата пред мен дилема.
Имам приземно помещение, което е строено с идеята за работилница, но така и не е ползвано по предназначение. Сега се налага да бъде преустроено за жилищно, има обаче уловка. В плочата на пода има отвор и отдолу има подземно помещение 10-12 кв.м. Пода и стените на това подземно помещение са бетон и към момента няма абсолютно никаква влага. Въпроса ми е , има ли някакъв проблем този отвор просто да го бетонирам, отгоре да си залепя 10см. фибран и за финиш ламинат ?
Има ли някакъв проблем , просто да го ползваш като мазе? Сиреч, да не бетонираш отвора,а да му сложиш капак и нагоре както си искаш пода?
DundyTheCroc - майстор
Имаш си чудно сухо мазе да си държиш зимнина и вино, не го затваряй.
чет ное 28, 2024 12:21 amDundyTheCroc написа:
Имаш си чудно сухо мазе да си държиш зимнина и вино, не го затваряй.
В страни от темата, но сухо и вино са несъвместими.
Ако виното се държи до Коледа, или най много до следващата пролет, забележката ми да се игнорира! В такъв случай, дори киселото зеле да се счита за зимнина, също не е особен проблем.

Подкрепям да не се затваря помещението.
stefanjor - специалист
Сетих се за един стар виц:
Попитали радио Ереван:
- Как може една дебела жена да отслабне?
- Да върти обръч!
- Ами ако е толкова дебела, че обръчът и стои като коланче?
Намесва се радио Истанбул:
- Сакън, не разваляйте хубавата жена бе, мискини!

Та и за подземното помещение така- сакън...
ср ное 27, 2024 11:00 pmn_a написа:
Има ли някакъв проблем , просто да го ползваш като мазе? Сиреч, да не бетонираш отвора,а да му сложиш капак и нагоре както си искаш пода?
Мислил съм го, ама не става. Точно от там ще минава преградна стена и по-голямата част от отвора ще остане под спалнята. Едва ли ще местя постоянно спалня, за да влизам в изба.Въпроса е, че "разбирачи" изказаха мнение, че в никакъв случай не мога да оставя кухо подземието, а трябва да го напълня с пръст или пясък. Не ми дадоха обосновка, защо да го правя, просто така се правило. При положение, че долу нямам грам влага, само зорлен бих привнесъл такава и да чакам някой ден евентуално да изсъхне. Освен това, тези 20-25 кубика материал трябва да ги пренеса на ръка около 20 метра - бая си е .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Настрана нечии простотии... Направи му капак, затвори го с него, направи си пода съобразен с капака, обзаведи си спалнята и когато ти потрябва, воала, мазе
chapara - майстор
Хората зорлем правят ,,защитено помещение" :?
Спалнята на колелца със спирачки?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет ное 28, 2024 12:09 pmchapara написа:
Хората зорлем правят ,,защитено помещение" :?
Спалнята на колелца със спирачки?
:heart:
ivanovbg - майстор
Мислете малко бе хора. Ако помещението няма отдушници или прозорци по добре да го затвори. Досега е било отворено затова е и сухо. Ако иска да си го ползва задължително вентилация иначе ще пати. Особено ако послуша някой и сложи киселото зеле вътре. :-D

Тема "Чуденка с приземно помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: