• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gesh - помощник
Здравейте,

Имам един офис стол, който в основата му, където е кръстачката за колелата започна да ръждясва само от изпотени крака върху него 😀
https://ibb.co/7KVNX7n
И аз не мога да повярвам как е възможно, но очевидно е. Основата не знам хромирана ли е каква е, но очевидно е некачествена.
Столът е в гаранция и ми дадоха нова основа, но искам да избегна отново да се случи това и си мисля, че е хубаво да се мине с някакъв безцветен лак, който да я затвори.

Моля за предложения какво мога да използвам?
hidrazin - майстор
нед дек 15, 2024 1:56 pmGesh написа:
Основата не знам хромирана ли е каква е, но очевидно е некачествена.
За хром може само да си мечтаеш. Просто е "умито" с никел. Без подготовка на основата, без подслой... Евтиния.
Освен лаков и бои, има и такива неща - ЦЪЪЪК
Линка е примерен. Има всякакви цветове и текстури.
Просто обезмасляваш/почистваш краката и облепяш. Без пръскане, мазане и цапотии.
И винаги може да смениш дизайна/цвета... :-D
:partyman:
В такъв случай, препоръчвам дебели вълнени чорапи 3/4, ръчно плетени от баба.
Предимствата са много- отделят изпотения джолан от стола, ако се добави пуцинг (обезмаслява, шлайфа, полира. За лъскане на медни, месингови и други метални повърхности) на нивото на поразената столова част, ще го лъска до блясък, ще топлят. Десена е според каво е стригал дядо.
Николов Н. - специалист
"Столът е в гаранция и ми дадоха нова основа, но искам да избегна отново да се случи това"

Пенчо бре, учи!
Пенчо си мълчи.
Пенчо бре, чети!
Муси се, сумти.
Пенчо бре, чети!
Пенчо не чете.
Пенчо, работи!
Пенчо пак не ще…
Пенча го мързи,
гледа да лежи –
ходи, та се май,
дири да играй.
Време се мина,
Пенчо порасна,
иска да яде –
няма откъде. - П.Р. Славейков
Знаем, че чувството за хумор ти е чуждо нящо, бат кемал. Няма нужда да напомняш.
Нещо за стола да обелиш?!
Gesh - помощник
Благодаря на включилите се по темата, а аз мисля да използвам спрея на Cosmos Lac, който ми беше препоръчан или евентуално някакъв подобен.
Преди десетина години направих една....."арт инсталация" от черно желязо.
Лъснах грубо с шлайфа, пръснах с безцветен лак и все още си седи като консервирана.
Обезмасляване и няколко ръце от лака.

Някой да каже дали ще държи върху оригиналното покритие!
chapara - майстор
Ако питаш мен как бих постъпил, наскоро имах нещо сходно, отиваш в магазин за правене на авто бои, най добрия в града. Казваш проблема си и полупаваш адекватен отговир и матеряли с обяснения как и в каква последователност да ги използваш.
  • 1
  • 2

Тема "Лак за основа на офис стол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: