Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
boys_san - напреднал
Здравейте колеги.Много дълги години отлагам едно нещо у дома поради факта ,че
нямам знаннията да го направя ,а за вас това не се съмнявам е безумно лесно .
Трябва да сложа преходна лайсна тук :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ясно е че ще са две и просто ми бяга как да направя самата засечка в средата .Проблемът тук е че няма 90 градуса и да кажем да е по-лесно ,а градуса е неясен ,може би около 130/140 градуса.Ще ми се да стане професионално ,за да не бъде грозно , а и здраво за да държи малките фризове здрави(както виждате едната съм я залепил от години с тиксо за да се държи,понеже с е е отлепила с времето).Знам,че ъгълът може да се измери с лазер ,ъгломери и прочие ,но не съм в тази сфера и нямам уредите .Отделно може би е добре да се реже с циркуляр,който нямам , но чета и за ножовка ,което вече не е проблем.
Чудя се дали да правя макет с картони, но всичко ще е на късмет,вместо да питам вещите тук. Говоря специално за тук за тъпият ъгъл.

Отделно ми е необходим съвет най-лесно как да измеря и отрежа ъгълът в края на лайсната,ето тук :
Изображение

Не съм скаран в ръцете,така че при добър съвет,мисля че ще се справя.Навремето пробвах един два майстора ,ама те ме замотаха и не се явиха,явно з атях е нищо работа и не се ангажираха.

Ще съм ви благодарен за помощта за изпълнението му :partyman: :partyman: :partyman:

Прикачен файл

viber_image_2025-02-02_11-02-22-222.jpg

Прикачен файл

viber_image_2025-02-02_11-02-22-104.jpg

Прикачен файл

viber_image_2025-02-02_11-02-22-048.jpg

Прикачен файл

viber_image_2025-02-02_11-02-22-022.jpg

Прикачен файл

viber_image_2025-02-02_11-02-21-996.jpg
iliya_i - майстор
Ъгълът би трябвало да е 135 градуса. А ъгъла на рязане на лайсната трябва да е точно половината (62.5 градуса)
Но понеже не е известно оня как го е направил точно е добре да се измери.
Всеки ученик има транспортир в чантата си.
И се продава за стотинки на кварталната книжарница.
А шаблон от картон се прави за минута. Та какво му се чудиш?
boys_san - напреднал
нед фев 02, 2025 12:18 pmiliya_i написа:
Ъгълът би трябвало да е 135 градуса. А ъгъла на рязане на лайсната трябва да е точно половината (62.5 градуса)
Но понеже не е известно оня как го е направил точно е добре да се измери.
Всеки ученик има транспортир в чантата си.
И се продава за стотинки на кварталната книжарница.
А шаблон от картон се прави за минута. Та какво му се чудиш?
Чудя се точно това, как да го направя :? :? :?
Вие сте майстори, правили сте стотици неща у дома и затова и разчитах да кажете как точно да го направя.Едната страна е 1.30м ,другата 70см.
незнам дали има лайсни 1.50м или 2.00м за да може да стане с две лайсни а не с три на по метър. Но самият модел как да го направя, как изобщо да нанеса правилно всичко върху лайсната ,та да не я опропастя.Гледах клипове в нета,но не намирам подходящи такива как да стане красиво и изпипано,не да се налага после да идва някой да го прави наново. Това му се чудя, и да измеря ъгъла и да знам че е 136.7 грасуса, това с нищо няма да ми помогне,след като не знам как точно да срежа лайсните
joro_kem - специалист
взимаш две лайстни (или една) с дължини, отговарящи на размерите ти. поставяш първата, като я срязваш с ъгъл близък до половината на твоя (ако не можеш да го премериш точно) и я скъсяваш по размер от другата страна. после правиш шаблон за втората, скъсяваш и нея по размер и ги съединяваш.
iliya_i - майстор
нед фев 02, 2025 2:22 pmboys_san написа:
...незнам дали има лайсни 1.50м или 2.00м за да може да стане с две лайсни ...
Ти къде го търси?
ТУК примерно има и по 2 и по 3 метра.
ТУК също.
При това са супермаркети. В специализирани магазини сигурно има повече варианти.
boys_san - напреднал
нед фев 02, 2025 3:50 pmiliya_i написа:
Ти къде го търси?
ТУК също.
При това са супермаркети. В специализирани магазини сигурно има повече варианти.
търсих клипове как да направя срезовете,къде да маркирам и как да ги отрежа,дължина даже се сещам че и по 3м има ,да в практикер има стотици лайсни и така. Но самите срезове,самото маркиране и т.н. това търсех в нета и не можах да намеря,самата методология с белезки,мерене,как да засека перфектно ъглите от едната страна и същевременнно от другата страна да си е прав ъгъла за да пасне припокриването.. това ми беше идеята
boys_san - напреднал
нед фев 02, 2025 4:33 pmiliya_i написа:
https://www.temu.com/bg/2-%D0%B2-1-%D0% ... 358bzho5cz

https://goods-vod.kwcdn.com/goods-video ... c8.f30.mp4
Това не изглежда зле,щом и ти го препоръчваш ще те послушам.Изглежда да е точно такова нещо ,което да ми помогне.Ще опитам както казахте един два опита с кашони,да видя дали имам това пространствено мислене и дали ще успея да ги напасна,ако не - се заемам с това,макр че за 17лв винаги би било полезно .Благодаря ти и се надявам да се похваля :goodman: :goodman: :goodman:
boys_san - напреднал
Ти къде го търси?
ТУК също.
А и тук специфичното е че все пак лайсната не е летва да кажем а е Г-образна и тук идва специфичното с рязането.
едно е да такава лайсна:
Изображение ,където лесно може да се реже, но моята ще е Г-образна и там е по-сложното с рязането :

Изображение

Такава ще бъде и това е спецификата :-D :-D :-D
chapara - майстор
нед фев 02, 2025 4:03 pmboys_san написа:
Ти къде го търси?
ТУК също.
търсих клипове как да направя срезовете,къде да маркирам и как да ги отрежа,дължина даже се сещам че и по 3м има ,да в практикер има стотици лайсни и така. Но самите срезове,самото маркиране и т.н. това търсех в нета и не можах да намеря,самата методология с белезки,мерене,как да засека перфектно ъглите от едната страна и същевременнно от другата страна да си е прав ъгъла за да пасне припокриването.. това ми беше идеята
Нещата са повече от елементарни, за това няма клипове.
Ще те попита, за да знам как да ти обясня, можеш ли да намериш ъглополовящата на този тъп ъгъл и да я начертаеш на ниското и после на високото ниво. Градусите на ъгъла, ама изобщо не те интересуват. Тази ъглополовяща е линията на срезовете.
Погледни продуктите на Минера, от 30 години са на пазара и се занимават предимно с лайсни.
Успех.

Тема "Преходна лайсна ,проблем с ъгъла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: