Здравейте. Пробвах се да шпакловам цяла стена в постройката на двора. Основата е стара напукана вароциментова мазилка. Първо намазах със син дълбоко проникващ грунд на баумит. Ползвах циментова шпакловка мармокрет decor. Исках само шпакловка и в магазина потвърдиха че ще ми свърши работа. Обаче като почнах да я нанасям видях че има доста едричък пясък и като закача такава песъчинка, прави черта докато не спра. Като сложа материал да я покрия, участъка се изглажда, обаче около него остава по грубо. Ако продължа да слагам материал, става като кръпки. Като продължа да нанасям с маламашката става същото, заради песъчинките. Като отделям много време на тях, останалата участъци засъхват. Пробвах пердашене, но пак проблема с песъчинките. Не исках да слагам много дебел слой, за да не се налага ползване на мастар. В крайна сметка изгладих с мокра гъба каквото можеше. Вероятно съм сбъркал шпакловка или пък трябваше гипсова. Другото, което ми попречи е че стената е малка и има прозорче и нямах място да минавам хубаво с маламашката. Ето така я оставих. Има ли фина циментова шпакловка, която да даде по добър резултат или всички са с такива песъчинки?