Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
film - специалист
Здравейте. Пробвах се да шпакловам цяла стена в постройката на двора. Основата е стара напукана вароциментова мазилка. Първо намазах със син дълбоко проникващ грунд на баумит. Ползвах циментова шпакловка мармокрет decor. Исках само шпакловка и в магазина потвърдиха че ще ми свърши работа. Обаче като почнах да я нанасям видях че има доста едричък пясък и като закача такава песъчинка, прави черта докато не спра. Като сложа материал да я покрия, участъка се изглажда, обаче около него остава по грубо. Ако продължа да слагам материал, става като кръпки. Като продължа да нанасям с маламашката става същото, заради песъчинките. Като отделям много време на тях, останалата участъци засъхват. Пробвах пердашене, но пак проблема с песъчинките. Не исках да слагам много дебел слой, за да не се налага ползване на мастар. В крайна сметка изгладих с мокра гъба каквото можеше. Вероятно съм сбъркал шпакловка или пък трябваше гипсова. Другото, което ми попречи е че стената е малка и има прозорче и нямах място да минавам хубаво с маламашката. Ето така я оставих. Има ли фина циментова шпакловка, която да даде по добър резултат или всички са с такива песъчинки?
Изображение
gogo7777 - майстор
Слабо пердашиш. :-D
По шопско правим така: Бой, бой, бой, кофа вода и пак бой.... :wink:
miliad - майстор
А ,аз защо не откривам такава "циментова шпакловка", откривам мазилка, със съответната зарнистост. Влачена структура.
MamaMy - майстор
Не откриваш защото няма. Това са само мазилки :lol:
film - специалист
Питах изрично в магазина и казаха че няма проблем да се мине една ръка тънко с нея, дори под 2мм,защото е финно. Дайте тогава препоръка за подходящ материал за финно шпакловане, с който да изравня стената? Целта ми е да се науча да докарвам приличен резултат и да пробвам и вкъщи някой път
miliad - майстор
Ти хубаво питаш, а да четеш можеш ли?
На торбата с мазилка какво пише не прочете ли?.

И като сведение, когато шпакловаш върху вароциментова мазилка, след първата ръка се цикли стената, за да обереш точно тия едри песъчинки излезнали от самата мазилка.
След това вече финосваш на втора ръка.
chapara - майстор
Някой те е излъгал че с една ръка ще се оправиш!
И при чисто, само с гипс са три ръце. Пълнене по допустимост, заглаждане и тънко. Тази материя само с обяснения не става, поне трябва да видиш като минимум.
film - специалист
Когато гледаш онлайн видеа винаги изглежда лесно. С една маламашка човека минава около 2 метра. Явно с финната шпаклова няма как да заравня стената. Иначе е хубаво да се види какво става, когато работата не върви по план, във видеата това няма да ви го покажат
MamaMy - майстор
За фината шпакловка се използват специални блейдове Изображение

Тема "Неравномерен резултат от шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: