Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pipilica - майстор
Значи вече не помня какъв е мотора, само знам че е 6.5 коня уж някъв Италиански купуван преди 5-6 години.
До оня ден си работеше чудесно, после почна да спира на по 10-12 минути работа, почва да прекъсва все едно няма гориво и гасне, чакаш няма и минута дърпаш и пали и пак така.
Добре, свалих карбуратора и тотално чистене и продухване, ефекта никакъв, айде взех му нова свещ, ефекта никакъв, днеска му смених магнета с нов и ефекта пак никакъв, и да бензин има пресен и достатъчно, а и проверих и луфта на клапаните и всичко е точно.
Не пуши синкаво значи не гори масло и сегментите са му наред, смених му маслото и проверих датчика за масло не е от него
Дайте некви идеи щото да не купувам нов мотор.
To&To - специалист
Виж как е горивния филтър ако има такъв го смени с нов и пробвай без капачката на резервоара да видиш дали ще работи без нея. Дано да е някаква дреболия.
DundyTheCroc - майстор
На празен ход ли го прави или под товар?
pipilica - майстор
Няма филтър на бензина и без капачка пак спира.
Само под товар го забелязах, нещо е свързано със загряването щото от студен мотор работи повече от колкото втори и трети път.
miroki - майстор
Новия мотор е 170 лева комплект с всичко.
Иначе огледай пружинките дали са наред, както и смукача, без/със. Че май на обратно беше картинката.
pipilica - майстор
Е ся го пробвах на празен ход, даже свалих ремъка, ми спря, първо държи стабилни обороти след малко почва да прекъсва и да се опитва да задържи оборотите и гасне все едно няма ток на свещта.
iliya_i - майстор
Смени ли лулата и високоволтовият кабел?
DundyTheCroc - майстор
След като изгасне проверявал ли си има ли бензин в поплавъковата камера?
pipilica - майстор
ср юли 02, 2025 2:00 pmiliya_i написа:
Смени ли лулата и високоволтовият кабел?
Смених магнета с кабела и лулата, и свещта с нови.
DundyTheCroc написа:
След като изгасне проверявал ли си има ли бензин в поплавъковата камера?
Има бензин.
gogo7777 - майстор
Ми то не остана друго освен генерацията и ауспуха да прегледаш.

Тема "Двигател от култиватор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: