Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, искам да си залепя камък на вилата отвън.
Казаха ми, че лепилото се лепи тънко и ако го направя дебело може да се напука.
Препоръчаха ми да взема лепило и да го смеся 50/50 или даже по-малко съотношение лепило с подова замазка за да мога да го лепя дебело и нямало да има проблем.
Но все пак ме притеснява това и си мисля, че зимата може да се напука и да падне камъка.
Бихте ли ми препоръчали как да го направя и дали този метод е работещ?
chapara - майстор
Моят работещ модел е 1:2:2,лепило за външно лепене, като ЦМ17 или Мапей ,,Р''9 : цимент : пресят и измит пясък. При лепенето ,,облизваш" с лепилце дупето на камъка.
Успех с избора👍

П.С. А каква е основата :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що питаш за основата, нима знаеш какъв е камъкът?
chapara - майстор
Маловажно е на фона основа. Каква е раликата при лепене. Все пак в първи курс на ВИАС тогава се учеше и взимаше изпит по Инженерна геология. Развий тезата за подводните камъни? Интересно ми е :?
ср авг 06, 2025 2:12 pmchapara написа:
Моят работещ модел е 1:2:2,лепило за външно лепене, като ЦМ17 или Мапей ,,Р''9 : цимент : пресят и измит пясък. При лепенето ,,облизваш" с лепилце дупето на камъка.
Успех с избора👍

П.С. А каква е основата :?

Искам да избегна всякакви пясъци да бъркам и тн.
Значи по идея би трябвало да стане 50/50 лепило и замазка за под, тя е с цименти из пясъци някакви.
Или 50/50 е много толкова да е лепилото?
chapara - майстор
Не, знам защо питаш изобщо, или да разлаеш чакалите :? Ти си решил, за добро или зло, действай👍
ср авг 06, 2025 7:25 pmchapara написа:
Не, знам защо питаш изобщо, или да разлаеш чакалите :? Ти си решил, за добро или зло, действай👍
С малко фантазия ти се разбира, но не прилича на човек, за какъвто се представяш, да пише толкова зле.

Тема "Лепене на камък с дебело лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: