Здравейте, искам да се допитам до Вас по един въпрос. От три дни вечер, след баня като се включи бойлера или през деня се чуваше един доста лек шум, все едно както един барзовар нагрява. Мислех ми, че е просто нагревателя нещо му има. Снощи вечерта, след баня и започване на работа на бойлера в рамките на може би 5-10 минути през 40-50 секунди се чуваха едни пукания доста по-силни. Утринта при ставане установяваме ,че бойлера свети постоянно, а реално на термометъра горе, където показва градусите вместо да бъде стрелката по средата за топлата вода, когато се изключва, реално стрелката е на трета степен, черта ли там, както се води. Изключихме бойлера за всеки случай. Техника ни каза, че чак в понеделник да се обадим. Сега реших да го включа пак за проба, след работа. След 1 час, постоянно си свети и пак не загрява повече, а си задържа топлината малко под 3 степен на термометъра. Случайно реших да бутна меката връзка за топла и меката връзка за вода, която влиза. Оказа се удря лек ток, като се пипне леко. Веднага го изключих разбира се. Реших да махна капака и веднага видях, че термозащитата където е това копче е гръмнало и леко корпуса на термозащитата от едната страна е леко пукната. Ще прикача една снимка, за което говоря, че е гръмнало и се счупи, но самото копче е здраво, а само главата, където е металната част се е счупило. Въпроса ми е според, дали проблем е, че термозащитата е за смяна или в нагревателя, че да знам грубо колко ще струва ремонта. Бойлера е Елдом и е малко над 5 г. до сега реално никакви проблеми не ни е правил. Единствено преди около около 8 месец, след авария на енергото и спиране на тока, нещо връзките за разхлабили, техник дойде откачи ги и ги върза наново.