Искам да възстановя стар дървен стол с кожена седалка. Кожата се е нацепила и трябва да се смени. Имам телешка тънка кожа, но е мн.стара на години, макар и неизползвана. С какво да я обработя, за да омекне преди да започна да я опъвам?
- 1
- 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
masterval
- майстор
11 мнения в "Ремонт на кожен стол"
Дай снимка на кожата.
masterval
- майстор
anmoll, благодаря за отговора.
Стари туристи са ми го казвали и аз използвам св.мас всяка пролет за обувките. И си го помислих, ама, викам, като седне някоя по-гореща гостенка, няма ли да почне да се поврътва на стола, един вид, някой мирише на свиня, ама не съм аз? Понеже при загряване миризмите се усилват, нали?
Това с течния парафин изглежда по-научно, макар и не толкова традиционно. Притеснява ме, дали няма да избие през кожата. Преди много време, когато трябваше да нося войнишки обувки, това се смяташе за правилният начин да ги направиш водоустойчиви. Донякъде ставаха такива, но чорапите (така да ги наречем) също, че дори се боядисваха с цвета на кожените обувки.
Дали да не третирам кожата с тънко машинно или смазочно масло?
n_a, утре ще започна шкуренето на стола и ще снимам седалката. И стола, де. Кефи ме.
Стари туристи са ми го казвали и аз използвам св.мас всяка пролет за обувките. И си го помислих, ама, викам, като седне някоя по-гореща гостенка, няма ли да почне да се поврътва на стола, един вид, някой мирише на свиня, ама не съм аз? Понеже при загряване миризмите се усилват, нали?
Това с течния парафин изглежда по-научно, макар и не толкова традиционно. Притеснява ме, дали няма да избие през кожата. Преди много време, когато трябваше да нося войнишки обувки, това се смяташе за правилният начин да ги направиш водоустойчиви. Донякъде ставаха такива, но чорапите (така да ги наречем) също, че дори се боядисваха с цвета на кожените обувки.
Дали да не третирам кожата с тънко машинно или смазочно масло?

n_a, утре ще започна шкуренето на стола и ще снимам седалката. И стола, де. Кефи ме.
Последна промяна от masterval на съб апр 05, 2008 6:32 pm, променено общо 1 път.
masterval
- майстор
anmoll, някъде ти писа "Не се вижда точно как е захванат "механизма",но сигурно на шпилка/да си призная не знам така ли се казва,но ми звучи убедително".
Ще ми се да попитам за сниманата маса. Не разбрах, всъщност, има ли механизъм, или двама я повдигат и се законтря с подпорката? (Един вид нов вариант на 8 тома от Большая советская энциклопедия за повдигане на мебели).
Ако е механизъм, трябва един човек с помощта на нещо да я повдига. Другият въпрос. На мивката не е ли височко?
В София знам една холска масичка от стъкло, която с дръжка се вдига до височината на маса за хранене. Отсрани като се погледне краката са като буквата "Х". Ако те интересува този модел, мога да я снимам.
Ще ми се да попитам за сниманата маса. Не разбрах, всъщност, има ли механизъм, или двама я повдигат и се законтря с подпорката? (Един вид нов вариант на 8 тома от Большая советская энциклопедия за повдигане на мебели).
Ако е механизъм, трябва един човек с помощта на нещо да я повдига. Другият въпрос. На мивката не е ли височко?
В София знам една холска масичка от стъкло, която с дръжка се вдига до височината на маса за хранене. Отсрани като се погледне краката са като буквата "Х". Ако те интересува този модел, мога да я снимам.
masterval написа:anmoll, благодаря за отговора.В никакъв случай с машинно масло ! Старите бои май че бяха с терпентиново масло...
Дали да не третирам кожата с тънко машинно или смазочно масло?![]()

Момче..... снимка на "новата" кожа! Кожи разни, като не можеш да я опишеш, да видя, да преценя... 

masterval
- майстор
n_a написа:Момче..... снимка на "новата" кожа! Кожи разни, като не можеш да я опишеш, да видя, да преценя...Момиче... за да се види, какво е направено, трябва да се знае изходната позиция. Кожата е намазана и навита наобратно, за да се изправя, но щом държиш да се запознаеш, ето тия.
masterval
- майстор
n_a написа:Момче..... снимка на "новата" кожа! Кожи разни, като не можеш да я опишеш, да видя, да преценя...Благодаря за "момчето" хахаха,
за да се види, какво е направено, трябва да се знае изходната позиция. Кожата е намазана и навита наобратно, за да се изправя, но щом държиш да се запознаеш с нея, ето ти я. Като не можеш да я пипнеш и помиришеш, как ще прецениш?..
Чакам напътствия.

- 1
- 2
Тема "Ремонт на кожен стол" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература