• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shotik - майстор
Като гледам без да меря ми се струва ,че казана на Перла 04 и 05 си приличат ,но дали са взаимозаменяеми?Ремъчните шайби са с голяма разлика в размера,моторите ми се виждат еднакви.
Целта е от Перла 04 да ползвам казана и барабана ,заедно с елмотора и външната конструкция и елчаст от Перла 05.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
shotik написа:
Като гледам без да меря ми се струва ,че казана на Перла 04 и 05 си приличат ,но дали са взаимозаменяеми?Ремъчните шайби са с голяма разлика в размера,моторите ми се виждат еднакви.
Целта е от Перла 04 да ползвам казана и барабана ,заедно с елмотора и външната конструкция и елчаст от Перла 05.
Не разбрах кое откъде ("и" и запетайки ме объркват). От мен - можеш да си сменяш електрики и двигатели и помпи и вентили и програматори, но кожух, казан и барабан да са от един модел.
shotik - майстор
Не съм го написал като че ли добре,извинете ме!

Имам Перла 04 с подменен казан,лагери на остта,гумени съединения и амортисьори,но външно вече е поиздраскана,пожълтяла е ,а синът ми има Перла 05 но е протекъл казана и не мога да намеря нов,а външно е много запазена.Затова питам дали може от 04 да взема казана в комлект с другите части и да ги сложа в ламарината на 05.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не съвпадат разните му дупки и уши. Пък и не си струва местенето - ако ти си сменял казан, ще знаеш за колко труд говоря.
Малко шкурка грунд и боичка и пералнята ще ти е като нова. Пък и ако сте с арт нагласа, можете да си я боядисате ярко жълта примерно.
shotik - майстор
На Перла 05 е протекъл казана и ако е на местото където се държи изходящото гумено съединение към помпата ще е трудно да го правя.Може би ако се наложи с епоксидна смола и стъклоплат да успея да я позакърпя за известно време,но това ще е следващата събота.

Знам колко труд ме чака при ремонт,но това е сега положението,а и все още ми иска да си оправям сам нещата.
shotik - майстор
Няма съвместимост между Перла 04 и 05 на казаните,убедих се на практика.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Дебела глава си :-D .
ZEDYCUS - майстор
Да съживя една стара тема, моторите и на двете перални(На 04 и на 05 ) ли са двускоростни. Че ми е шукнала една идея. :?
shotik - майстор
Електромоторите са еднакви,двускоростни.
ZEDYCUS - майстор
Мерси :prayer: това ми трябваше.
  • 1
  • 2

Тема "Взаимозаменяемост при Перла 04 и Перла 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: