• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
ivo3d - помощник
Здравейте,

много ме мъчи един въпрос и се чудя какво точно да направя. Имам килер, чиято стена (към коридора) съборих, с идеята да го направя вграден гардероб с плъзгащи врати. Има една особеност, повечето ел. и други кабели минават в горната част на стената, която избих и в момента висят, но нямам намерение да ги местя, тъй като минават през тухлите и ще е голямо разбиване. Идеята ми е да си останат там и да ги скрия в гипсокартон. Гардероба и без това не може да е до тавана, тъй като има доста сериозен трегер отвътре. Помещението е 1.65 на 1.30 метра, като дългата страна, на която ще сложа вратите е към коридора.

Засега имам 2 идеи как да използвам това място и ви моля да дадете коментари по тях както и други.

Първата ми идея е да поръчам гардероб с плъзгащи врати, който обаче да е дълбок примерно 1 метър и така всъщност гардроба ще бъде 30 сантиметра навътре. Непосредствено над него да има окачен таван, който да скрива трегера, а на 30-те сантиметра пред гардероба да има 2-3 лунички например. Тук ме притеснява това, че гардероба ще бъде много дълбок, но се надявам да не е проблем.

Другата ми идея е вратите да са на нивото, което беше стената, т.е. да не са навътре и да са монтирани на пода и на тавана, а отзад да има рафтове, закачалки и каквото си поискам всъщност. Така обаче не съм знам горната релса на вратата дали може да се захване за гипсокартона (който ще скрива кабелите), а и нямам идея вътре как да подредя гардероба, тъй като от вратата до самите рафтове ще има 40-50 сантиметра разстояние, което не виждам как може да се използва. Като се прибера от работа ще го надраскам набързо и на 3D защото може да не съм обяснил много добре.

Ще очаквам вашите предложения, благодаря ви.
иво дай снимки на самото място и размери!
Spokoiniq - майстор
Правиш един изкуствен трегер под ниво кабели от квадрат или каквото измислиш, то няма да носи, и нагоре затваряш с картон дупката.Поръчваш си от Негова стил плъзгащите врати комплект, правят ги за 5-7 дни ако е без монтаж, и си го слагаш ти, елементарно е.А вътре-пдч стени и каквото ти е кеф като рафтове и аксесоари се продава отделно, има 5 фирми на Хладилника в които може да си харесаш.Ако искаш ще ти пратя снимки на моя вграден в коридора, който правих зимата при майка ми.
ivo3d - помощник
Благодаря много. Ще се радвам да видя снимки. А друг въпрос, релсата, която е на земята, има ли проблем да се постави, когато вече е сложен ламинираният паркет?
Spokoiniq - майстор
Не, лепиш върху него, само трябва да е ИДЕАЛНО нивелиран където ще е вратата, щото реглажа после ще ти се стори чуден.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
160 лице и 130 дълбочина?
Идеята ти да е леко хлътнал навътре спрямо стената е ефектна.
Помисли и за друго.
Два гардероба един срещу друг с лице 130 и "коридорче между тях.
Така използваемата площ е 260.... Има опция да е като гардеробна стая ..... в дъното може и рафтове за дребни неща... идея за максимално оползотворяване на пространството.
ivo3d - помощник
n_a, благодаря много, идеята наистина е много добра, а така ще мога и да използвам пространството между трегера и вратата. В такъв случай обаче как би трябвало да бъдат плъзгащите врати? Аз си мисля за една плъзгаща по средата и две статични, тъй като зад тях ще бъдат стените на рафтовете. Други идеи?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Толко мога да рисувам. Е, вратите към другото помещение не са толкова дълги, ясно.

Прикачен файл

kiler.jpg
kiler.jpg (18.24 KиБ) Видяна 9916 пъти
niki_sap - специалист
Имам гардероб с плъзгащи врати от Нгова стил - същото като при теб е без проблема с кабелите, при мен имаше кабели в стената, но правих ремонта още при грубия строеж на блока и при събарянето на стената ги удължиха и сложиха в тавана, ако не ти се занимава с конструкции от гипс картон и това е вариант. Освен това ако направиш плъзгащите врати до тавана, по лесно ще използваш рафтове на цялата височина на помещението (ако рафтовете са челно, успоредни на вратите)
Иначе при мен дължината е 220 и имам общо 3 плъзгащи врати - две на един улей на релсата и една на друг - така може да се дърпат вратите една върху друга и е лесен достъпа отвсякъде.
Иначе зависи от какво искаш да направиш вратите - моите са огледални и когато ги правих преди 3 години ги намерих само в Бриколаж. Там обаче излизаха с 50 лв. по-евтини от цената на Негова стил, включваща монтажа и затова отидох направо при тях.
Иначе идеята на n_a според мен е добра - от двете страни рафтчета или от едната рафтове, а от другата пръчка за закачалки.
  • 1
  • 2

Тема "Гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: