• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
EmoZ - специалист
Domashen_maistor написа:
Ако се сложи т.нар. обемен датчик, той хваща движение на различно по температура тяло в обсега на диаграмата на насочено действие. В това число и движение на по-топъл въздух. Въпросния периметър (диагр. на насочено действие) се простира до преграда (стъкло, стена или друго). Ето защо зад него нищо не може да се хване. Според мен за входна врата е добре да се сложи МУК (магнитно управляем контролер) + обемен датчик срещу вратата. Добре е да са на различна верига с лаг на включване за да може да се задейства алармата малко-по-късно след влизане (с време за въвеждане на кода). Всички останали кръгове и зони може да се направят за незабавно включване. Аз например съм ги разделил, така че дори когато съм си в къщи да може алармата да е включена. Това е особено важно за живущите в къща. По този начин къщата е под охрана, но спокойно си щъкате вътре, без да я задействате. Обаче, ако някой реши да влезе с взлом .... :finga:
Баш! То ако мук-а не сработи пръв входният обем работи като 'мигновен', затва той ВИНАГИ е на отделна зона, обикновено клавиатурна, ако разбира се системата не некаква нестандартна. 'Сички смислени системи имат Stay режим, пускаш само входната врата под охрана. Тоя 'лаг' (или както го наричаш) се програмира, както и 'сички охраняеми зони, т'ва го могат и най-простите централи (3.5 евра струва платката, нема да описвам марката).

Успех.

п.п. Ти ли си си монтирал системата? Нещо ме съмняваш ти :-D .
  • 1
  • 2

Тема "питане за аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: