• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
sasooooooooo - "специалист"
Повдигаш една от отлепените плочки и разбираш дали лепилото или грунда са виновни. И аз като другите мисля, че е от първото. Това е по-добрия вариант, защото по-лесно може да се поправи.
Предлагам ти да махнеш внимателно всички плочки, най-вероятно няма да ти е трудно, ако е от лепилото. Купуваш една торба с каменит и внимателно запълваш между фугите, образува ли се от гребена. Грундираш с грунд /не с Боро контакт/.Така основата ти е вече равна /щото при първото лепене се е изравнила/, взимаш маламашка 5мм и тези лепила, дето ти ги препоръчаха и лепиш. Така почти няма да имаш разлика в новото ниво в сравнение със старото.
Нека по-специалистите се изкажат, но така бих го направил аз.
Успех.
Чаро - Акълия
Аз залагам на грунда. Боро не струва. Пуснаха един от първите тераколи на БГ пазара и това им беше. Чисто плагиатство. Плащаха да печелят награди и медали по панаири, рекламираха яко и липсата на конкуренция за това време ги направи "марка". Пълни боклуци.
Мое мнение- не ща да споря с никой.
Аз съм лепил плочка върху фаянс с ЦМ11. Вече 4 години нама никакъв проблем. Никакви грундове.
Също мисля, че мозайката е чудесна основа за лепене на плочки.
Друго важно условие е, да ползвате продукти САМО и единствено на една марка. Кво е тва - грунд Боро, лепило Баумит, фуга ...аре за фугата не е толкова ....? Икономия? Те ти икономия...
Всички производители вече правят умишлено така. Пълна съвместимост само между техни продукти. Другото е на експеримент,опит и късмет.
Така е и при автомобили, компютри и др техника, особено химия и т.н.
Целта е ясна.

Има и други възможни грешки- гъсто/престояло лепило, мазни основи, киснати плочки, малка лепилна повърхност...
chapara - майстор
Аз си мисля,без да съм видял разбира се,че проблема не е нито в грунда,нито в лепилото.Имаше една тенденция навремето,по старите знаят,че за да не ти отпрашава мозайката и все да белее,се мажеше с паркетин,дори на места съм виждал поразтопен да го мажат,та да поеме в дълбочина.И все си мисля ,че това е разковничето на въпроса.Ако е така,без къртене на мозайката,няма оправия,или поне нараняването, (бучардисване).И все пак това е предположение,което е хубаво да се знае от майстори и начинаещи.
solo5 - майстор
Теракол Флекс е добро лепило
Но, моите предпочитания са към АК-20 на Изомат
Spokoiniq - майстор
Лепих грес на площадката на входа на блока ми с СМ17, но го бях наредил без фуга, и понеже беше много релефен ме домързя да го фугирам-след 1,5 г участъка извън козирката на входа лека полека се отлепи.Тук идват фактори като вода и чат-пат лед, но все пак идеята е че и най-прехваленото лепило без другите фактори(основа или запечатка на фугите) не може да се справи.Лятото наредих нови плочки с АК-20 вече с фуга, от същото лепило+запечатка за фуги и мисля че след тестовете-от 15 до -15 градуса амплитуди, обледенявания и кучешки набези :-D се държат идеално.
  • 1
  • 2

Тема "Теракота - отлепена! Но защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: